Pszichiátriára került a meggyilkolt borsodnádasdi tinilány anyja

Vágólapra másolva!
Az asszony teljesen összetört, nagyon rossz állapotban van, mert képtelen feldolgozni, hogy lányát megölték, ezért a pszichiátriára került. Az orvosok már csak a tárgyalásokra engedik ki onnan. 
Vágólapra másolva!

A 17 éves borsodnádasdi lány, Csenge egy buliból indult haza 2017. szeptember 2-án este. Szülei este 10 óráig adtak neki kimenőt, de haza már nem ment. Holtteste egy vízelvezető aknából került el másnap.

- mondta el akkor az Origónak két idős, helybeli asszony.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nem sokkal később a rendőrök elfogtak egy fiatal helyi fiút, az akkor 20 éves Rolandot, akit gyilkossággal gyanúsítottak meg, ugyanis beismerő vallomást tett. Kívülről nézve senki nem mondta volna róla, hogy valaha is képes lenne megölni valakit. Mindenki egy rendes, jóravaló fiúként ismerte.

"Szörnyű dolog, de mind a két családban, mert a fiú családja is nagyon rendes volt. Nem tudhatjuk, hogy ez a hülye ital vagy drog, vagy ki tudja, hogy kiből mit hoz ki. Tönkretette mind a két családot, és saját magát is.Azt mondják, hogy ez nem régóta kezdődött. Állítólag volt valami szerelme, de összevesztek, talán akkor kezdődött. De a szülőnek ezt észre kell venni. Hiába húsz éves, a mai világban oda kell figyelni" - mondta el egy helybeli asszony.

Azóta azonban bíróság elé került az ügy, és kiderült, hogy a 20 éves fiú herbálos cigarettát szívott, és ivott is, mielőtt találkozott Csengével a katolikus templom melletti erdős részen.

A vádiratból kiderült, hogy a két fiatal valamin összeveszett, és Roland annyira dühös lett, hogy többször is megütötte a lányt, aki elájult. Roland az eszméletlen Csengét egy aknába dobta. A lány akkor még élt, halálát fulladás okozta.

A lány anyjának napokig nem merték elmondani akkor, hogy mi történt.

A gyilkosság gyanúsítottja a letartóztatásban egyre rosszabb állapotba került, megtört a börtönben. A fiúnál a szakértők nem találtak mentális zavart vagy betegséget, tehát büntethető. Aztán a februári tárgyaláson rezzenéstelen arccal, Csenge anyja pedig zokogva hallgatta végig, ahogy az ügyész felolvasta a vádiratot. Az asszony azonban nem bírta tovább és egyszer csak odalépett a fiatal férfihez.

A megtört anyát vissza kellett fogni, a fiú pedig lesütött szemekkel nézett maga elé. Akkor nem tett vallomást. Márciusban folytatódott a per, amikor is meghallgatták a gyilkos barátait, és az igazságügyi orvos szakértőket.

„A szakértői vizsgálatból kiderült, hogy a sértett halálának bekövetkeztekor a fiatal lány nem állt alkoholos befolyásoltság alatt, valamint gyógyszer és kábítószer fogyasztása sem volt kimutatható"
– olvasható a Miskolci Törvényszék Origónak küldött közleményében.

A férfi vallomásában azt mondta, a gyilkosság estéjén randizott Csengével, megittak egy üveg bort, és elköszöntek egymástól. Később a fiatal férfi visszatért oda, ahol iszogattak. Akkor látta meg, hogy Csenge a földön fekszik, eszméletlenül. Úgy érezte, nincsen pulzusa. Megijedt, hogy őt vonják majd felelősségre, ezért a lányt és a telefonját is az aknába dobta. Roland ezek után hazament, és üzeneteket küldött Csenge telefonjára, majd csatlakozott a lányt kereső csoporthoz.

Csakhogy ez a változat nemcsak Csenge anyja szerint nem volt igaz, de a fiatal férfi megbukott a hazugságvizsgálaton is.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A meggyilkolt 17 éves Csenge családja 25 millió forintos kártérítést követel Rolandtól. Ha a gyilkos nem tudja kifizetni a megítélt kártérítést, a rabkeresetéből is törlesztheti.

Az asszony Csenge halála óta nem tud dolgozni, pszichiátriai kezelés alatt áll, azt mondja, hogy teljesen tönkrement az élete.

„Én egy életerős, egészséges ember voltam, most meg csak éppen hogy létezem. Gyakorlatilag azóta kórházban kezelnek, nagy ritkán megyek haza egy-egy hétvégére. Az sem jobb, hiszen a házban minden a lányomra emlékeztet, vele éltem kettesben. Mindent megbeszéltünk, ezért is tudom, hogy ez a férfi nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy ő és Csenge randevúztak. Soha nem hallottam a gyerekemtől, hogy tetszene neki ez az ember, még a nevét sem említette."

- mondta el korábban az asszony.

– mondta el a Blikknek Lichy József, a család ügyvédje, aki azt is hozzáteszi, hogy attól tartanak, végül nem szándékos emberölés miatt mondják ki bűnösnek a fiatal férfit, hanem gondatlanságból elkövetett emberölésben.

"A büntetési tételben ez nagyon nem mindegy. A fiatal kora, a büntetlen előélete és a letartóztatásban töltött idő miatt, a végén még a tárgyalóteremből szabadon távozhat. Remélem, nem így lesz."

Az anyát Csenge halála óta csak az tartja életben, hogy lássa: a bíróság példásan szigorú büntetést szab ki a 22 éves fiúra.