Orbán Viktor: A magyar emberek megbízást adtak a bevándorlás megállítására

NOVÁK Katalin; ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt; KOCSIS Máté
Budapest, 2019. május 26. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszél a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az EP-választás napján, 2019. május 26-án. A kormányfő mögött Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (b-j). MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Korszakos és rekordgyőzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási eredményét Orbán Viktor vasárnap este. "Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első" - ígérte a miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypártok választási eredményváró központjánál, a Bálna előtti téren. Az EP-választáson a szavazatok csaknem 100 százalékos feldolgozottsága alapján a Fidesz-KDNP hatalmas győzelmet aratott. 52,26 százalékos eredménnyel 13 mandátumot szereztek. A DK 16,21%-kal 4 helyet, a Momentum 9,90-vel 2 helyet, az MSZP-P 6,67%-kal 1, a Jobbik pedig 6,42 százalékkal szintén 1 mandátumot szerzett. Az LMP kiesett az Európai Parlamentből.
Vágólapra másolva!

- jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor köszönetet mondott azoknak, akik úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon magyar ország, Európa maradjon az európaiaké.

Az EP-választási győzelmet úgy értékelte, hogy

megbíztak bennünket a magyarok három dologgal: a bevándorlás megállításával egész Európában, továbbá a nemzetek Európájának és a keresztény kultúrának a megvédésével.

"Ezt is fogjuk tenni" - ígérte.

A kormányfő szerint az is kiderült, hogy az emberek Magyarországon azt gondolják, Brüsszelben változásra van szükség, olyan vezetők kellenek, akik az európai emberek érdekeit képviselik, akik tisztelik az európai nemzeteket, és akik büszkék a kétezer éves keresztény kultúrára.

A minden korábbinál magasabb EP-választási részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy európai nemzet, európai ország,

- mondta Orbán Viktor, köszönetét fejezve ki a szavazóknak, a Fidesz-KDNP támogatóinak és azoknak, akik "hátukon vitték az egész kampányt".

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mti Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

A pártelnök-miniszterelnök azt is kiemelte, hogy a magyaroknak különösen fontos az európai választás, ez a nemzetegyesítés nagy, vissza nem térő lehetősége, mert a határon túli magyar közösségek is "ott lesznek majd velünk Brüsszelben, és együtt fogjuk majd képviselni a teljes magyar nemzet érdekeit".

"Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fogunk működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást. Ma megmutattuk, hogy Magyarország erős, mert a magyarok egységesek. Az előttünk álló években az lesz a döntő, hogy ezt a nagy egységet megőrizzük. Ígérem nektek, hogy ezért mindent meg is fogunk tenni" - zárta a kormánypártok szimpatizánsai előtt mondott beszédét Orbán Viktor.