Június 5-én a szóbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák

történelem érettségi
Diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Szerb Antal Gimnáziumban 2019. május 8-án.
Vágólapra másolva!
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái, a tanév rendjében meghatározott 16 napon 1158 helyszínen mintegy 111 100-an adtak számot tudásukról - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel. Az érettségik június 5-től a szóbelikkel folytatódnak.
Vágólapra másolva!

A hivatal tájékoztatása szerint az írásbeli vizsgák feladatlapjait és a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatókat az OH az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan nyilvánosságra hozta a honlapján, ahol május 25-én 8.00 órától már mind az 594 vizsgaanyag elérhető.

Diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Szerb Antal Gimnáziumban 2019. május 8-án. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az érettségizők a kijavított emelt szintű vizsgadolgozatokat június 3-án, a középszintűeket pedig az érintett vizsgaszervező középiskola által megjelölt időpontban tekinthetik meg.

Az érettségi vizsga június 5-13. között

96 vizsgatárgyból, 186 helyszínen, 2919 bizottság előtt több mint 42 900 emelt szintű szóbelivel folytatódik.

A középszintű szóbeliket június 17-28. között tartják az érettségit szervező középiskolákban, és a kormányhivatalokban - közölte az Oktatási Hivatal.