Az utókereskedő eltűnését a felesége jelentette be május 7-én. A 47 éves A. Csabát filmbe illő kegyetlenséggel gyilkolta meg három férfi, akiknek a letartóztatását vasárnap elrendelte a bíróság. Kiderült, hogy a három férfi később visszament a gyilkosság helyszínére, egy szakértő a Borsnak elmondta, hogy miért tehették ezt.

Az autók javításával és eladásával foglalkozó férfit Újpesten vette fel két üzlettársa, és elvitték Szentendrére. A harmadik társuk már a megásott gödörnél várta őket. A mit sem sejtő autókereskedő az anyósülésen ült, amikor a mögötte ülő férfi hirtelen egy dróttal fölé hajolt és megfojtotta. Ezek után a holttestet elásták – írja a Bors.

A gyilkosság után ketten visszamentek a tett helyszínére, erre könnyen volt lehetőségük, mivel a gyilkosság után 17 nappal fogták el őket a rendőrök. A lap megkeresett egy szakértőt, hogy a két férfi miért vállalhatta ezt a kockázatot.

Bármilyen hihetetlen, de gyakori, hogy az elkövetők visszatérnek a tett helyszínére. A sajtóban már korábban megjelent, hogy az ügyet már nem eltűnésként, hanem emberölésként kezelik. Nagyon logikus és valószínű, hogy megnézték, megtalálták-e már a nyomozók a holttestet – mondta a Borsnak Kátai Elek, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese.

Ahogy korábban megírtuk, a három férfi akkor lett gyanús a rendőrségnek, amikor kihallgatták őket, és többször is ellentmondásokba keveredtek. Később ketten beismerő vallomást tettek, az egyikük tagadott.

Vasárnap a bíróság elrendelte a letartóztatásukat, amit két férfi tudomásul vett, a harmadik társuk fellebbezett a döntés ellen.