Akkor még Cseh „Katka”, most Katalin, a liberális Momentum Mozgalom frissen megválasztott európai képviselője, 2015 novemberében beszélgetett a balliberális tüntetések állandó résztvevőjével, Papp Réka Kinga aktivistával a Klubrádióban. Mi másról is társaloghatott a két fiatal nő egy rádióműsorban, mint az abortuszról. Papp a műtéti abortuszt egy botmixerhez hasonlította, amin a szülész-nőgyógyász (!) végzettségű Cseh jót nevetett, vállalva azt, hogy elterjeszti ezt a megnevezést a környezetében – írja a Magyar Nemzet.

Papp Réka Kinga a vendég Cseh Katalint szülész-nőgyógyászként mutatta be, mint aki rezidensként dolgozik majd az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán.

Forrás: YouTube

Cseh Katalin ekkor még nem politizált hivatásszerűen, bár már Bajnai Gordon bukott kormányfő Haza és Haladás Alapítványában, illetve az Egymillióan a sajtószabadságért csoportban is fel-fel bukkant, amelyet Juhász Péter, az Együtt későbbi asszonyverő, drogos elnöke vezetett.

A műsorban a kormányellenes tüntetéseken kiabáló vagy éppen (elnézést a kifejezésért, de így pontos) kornyikáló Papp Réka Kinga és a magát Katkának becéző Cseh Katalin arról beszéltek, hogy a terhesség valójában egy probléma, és ennek a problémának milyen megoldásai lehetnek, a védekezéstől az abortuszig.

A videó leggyomorforgatóbb része az, amikor (36:39-nél) a magát Professzor Paprikának nevező aktivista, Papp Réka Kinga elképesztő módon,

botmixerhez hasonlította a műtéti abortuszt,

amire a szülész-nőgyógyász (!) végzettségű Cseh Katka, aki azonos a Momentum vasárnap megválasztott EP-képviselőjével, Cseh Katalinnal, csak idétlenül nevetgélt, majd hozzátette: „Ezt még nem hallottam (...) Majd elterjesztem én is a kis körömben.”

Ő tehát Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője.

Ő képviseli a Momentumot az Európai Parlamentben, ahol az ALDE liberális frakcióban nyilván Guy Verhofstadttal vállvetve harcol majd, mi másért, mint az abortuszért – írja a Magyar Nemzet.