Egyik társát megölte, a másikat kis híján lelőtte Kecskepusztán egy vadász

2019.05.29. 11:13

Gondatlansága maitt halálos balesetet okozott egy olasz férfi, aki társaival együtt vadászott. Egyik társát lelőtte, egy másiknak pedig hajszálon múlt az élete - írja az Ügyészség oldala. 

A férfi társaival együtt 2017. november 24-én este egy Kecskepusztán lévő erdőben vadászott. Sötét volt, az idő pedig párás, ködös, ami nehezítette a látási viszonyokat. 

A vadászat befejezése előtt

a férfi és segítője cserkelő vadászatra ment, amiről azonban nem szóltak társaiknak. Közben a fegyverük töltött és felhúzott állapotban volt.

A férfi ezalatt végig a segítője nyomában volt 1,5 méter távolságra. 

Amikor a vadászleshez értek, ahol egyik társa volt, a

férfi hirtelen megbotlottt, közben az ujja hozzáért a ravaszhoz, a lövés pedig eltalálta közelben lévő társát.

A férfi rögtön belehalt súlyos sérüléseibe. Ráadásul a mellette álló segítőjét is majdnem megsebesítette, de ő végül szerencsésen megúszta baleset nélkül. 

A férfi megszegte a vadászat szabályait, mivel a fegyvert csak lövés előtt szabad felhúzni, a vadászlest pedig tilos elhagyni a megbeszélt időpont előtt. 

A férfi házi őrizetbe került, de 2018. március 28-án ezt megszegte és Olaszországba utazott, a tárgyalásokra pedig nem ment el. 

Az ügyészség 3 év felfüggesztett börtönbüntetést, illetve vadászattól való eltiltást, fegyverei elkobzását javasolja számára.