Nem adta meg az elsőbbséget, súlyos balesetet okozott a fiatal sofőr

2019.05.29. 19:24

Elfelejtette megadni az elsőbbséget, ezzel három ember életét is veszélybe sodorta Debrecenben egy férfi. Áldozatai súlyos sérüléssel, de túlélték a balesetet – írja az Ügyészség oldala. 

A 3 éves rutinnal rendelkező férfi november 26-án délelőtt főnöke autóját vezette Debrecen külterületén a 35-ös főúton. A jármű első ülésén egy utas ült. A forgalom átlagos volt, az idő azonban esős, ködös, ami nehezítette a láthatóságot. 

A férfi egy kereszteződéshez érve észrevette, hogy a lámpa sárgán villog, és stoptábla van mellette. Meg is állt, azután viszont  

figyelmetlensége miatt nem adott elsőbbséget egy autónak, így összeütközött vele. 

Az autót vezető idős férfi balra kisodródott, és nekiütközött egy leállított teherautónak, majd továbbsodródott, és a szalagkorlátnak ütközött. A férfi 8 napon túl gyógyuló sorozatborda-, szegycsont-, orsó- és sípcsonttörést szenvedett. Megsérült az első ülésen utazó felesége is, aki 8 napon túl gyógyuló csigolyatörést és sorozatborda-törést szenvedett.

Ezen kívül a balesetet okozó férfi utasa sem úszta meg sérülés nélkül:neki 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülése lett.