Hollik: A magyar kormány elvi álláspontja nem változott

Vágólapra másolva!
Hollik István kormányszóvivő, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az Európai unió jövőjéről, a magyar kormány álláspontjáról, valamint arról, hogy ki lehet az Európai Bizottság következő elnöke.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, már értékelték az EP választás eredményeit, ahol a Fidesz-KDNP pártszövetség győzött, a magyar emberek egyértelmű döntést hoztak, a választási eredményből kiolvasható az emberek szándéka.

Változást akarnak Európában, ezzel persze nem csak a magyarok többsége van így –

tette hozzá Hollik István. Véleménye szerint azok az Európában lévő pártok, amelyek a bevándorlás megállítását és Európa megjavítását tűzték ki, azok mind jobban szerepeltek. Fontos változások kezdődtek el az Európai Unióban, ehhez hozzátartozik, Magyarország jól teljesít, hiszen 2019 első negyedévében a magyar gazdaság teljesített a legjobban.

A kormányszóvivő kijelentette, ahhoz, hogy ez a fejlődési ütem megmaradjon, szükség van az EU működésének a megváltoztatásához. A magyar kormány úgy véli, jelenleg az unió nem segíti a nemzetállamokat a növekedésben, a biztonság megőrzésében, ezeket a problémákat nem oldja meg, helyette sokkal inkább tetézi. Ezért is van szükség egyértelmű változásra Európában, a kormány reméli, hogy a mostani egyeztetések is ezt az eredményt hozzák majd.

Ezen az egyeztetésről, ahol kormány- és államfők vesznek részt már sok minden kiszivárgott, de azt tudni kell, a magyar kormány elvi álláspontja nem változott, az nyilvános is.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.