Itthon nem képzelhető el a németországihoz hasonló helyzet

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a magyarországi zsidók biztonságáról, a média felelősségéről, valamint arról, hogy miként is működik a civil szervezetek támogatási rendszere.
Vágólapra másolva!

Ferenc pápa erdélyi látogatása kapcsán a helyettes államtitkár elmondta, azt nem tudja, hogy szerepel-e a tárgyalási naptárban a román kormány mulasztása a visszaadandó egyházi, így a romániai magyar egyházi ingatlanok tárgyában, de az látható, egyre fogynak a lehetséges kormányzati tárgyalópartnerek Romániában. A magyar kormány mindenesetre abban érdekelt, hogy ebben az ügyben segítséget kapjon a Vatikántól, de arról nincsen információ, hogy vannak-e készületben kézzelfogható ajánlatok, de bíznak a Szentatya segítségében, de már az is fantasztikus, hogy ellátogat majd a magyarok lakta területekre.

Németországban arról írnak, hogy nem biztonságos a zsidóknak kipában közlekedni az utcán, a magyarországi helyzettel kapcsolatban Szalay-Bobrovniczky Vince kiemelte, szerencsére itthon ilyen helyzet nem elképzelhető, a politikus bízik abban, hogy a későbbiek során sem fordulhat elő, az biztos, ami a magyar kormányon múlik, azt meg is teszik. Hozzátette, az látszik, a németországi médiában, a közéletben is megindult egy párbeszéd a német zsidósággal, annak biztonságával kapcsolatban. Véleménye szerint a német média még abban érdekelt, hogy elsősorban a szélsőjobboldali veszélyre hívja fel a figyelmet, ebben van is igazság, ám az sem feledhető, Berlin különböző kerületeiben nem ez jelenti a problémát, sokkal inkább a szélsőséges iszlám hívek. Szalay-Bobrovniczky Vince szerint már a német fővárosban is vannak no-go zónák, ezt ma már nem is nagyon tagadják az illetékesek. Emlékeztetett arra, hogy amikor erről a magyar kormány beszélt, akkor iszonyatos médiatámadásoknak volt kitéve, ma már nem is tagadják ezeknek a zónáknak a létezését. Magyarországon ilyenek nincsenek, sőt azt is el lehet mondani, hogy a magyarországi, elsősorban budapesti zsidókat leginkább a külföldi turisták által éri atrocitás – fűzte hozzá a helyettes államtitkár.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.