Az 54 éves H. Attilát korábban már elítélték zaklatás és súlyos testi sértés miatt, egy éve azonban újra feleségére támadt. A szakpszichológus szerint a férfi elmebeteg, nincs tisztában tette következményeivel, így kényszergyógykezelést írt elő számára. - írja a veol. 

A férfi és felesége 2018. április elsején lakásukban iszogattak, majd a férfi, aki nyugtatóra itta a bort, hirtelen fojtogatni kezdte az asszonyt egy párnával, és közben ezt kiáltotta:

Most megdögesz!"

A nő lelökte magáról a férfit, aki erre

egy zsebkést rántott elő, mellyel hátbaszúrta az asszonyt, ezután saját magát is többször megszúrta vele.

A férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították és megműtötték. A nő könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, ám hajszál híja volt, hogy megúszta halálos sérülés nélkül. Az igazságügyi pszichológus szerint a

férfi elmebetegségben szenved, így nem volt tisztában tette következményeivel.

A férfi már korábban, 2017 nyarán is rátámadt az asszonyra, akkor combon szúrta. 

A férfit gyilkossági kísérlettel és súlyos testi sértéssel vádolja az ügyészség.

A férfi a tárrgyalás ideje alatt már kényszergyógykezelésben vett részt, és azt állította, hogy nem emlékszik a tavaly áprilisban történtekre, de beismerte tettét és lemondott tárgyalási jogáról.

A bíró a férfi mentális problémái miatt nem fogadta el a vallomást, és elmeorvosszakértő meghallgatását kérte. A tárgyalás szeptemberben folytatódik.