A következő napokban tovább fog emelkedni a Duna vízállása a fővárosnál, ami nehezíti a szerda esti hajókatasztrófa áldozatai utáni kutatást. A mentésben részt vevők az erős sodrás miatt már inkább a főváros alatti folyószakaszra koncentrálnak. Még 16 embert keresnek.

Jelenleg 507 centiméter a Duna vízállása a fővárosi szakaszon az Országos Vízjelző Szolgálat adatai alapján. Az előrejelzések szerint azonban a vízszint a következő napokban tovább fog emelkedni:

pénteken 538, szombaton pedig már 566 centiméter lesz a vízállás, ami nehezíti a szerda esti hajókatasztrófa áldozatai utáni kutatást.

A honvédség hajója a Duna fővárosi szakaszán, a Margit-szigetnélForrás: MTI/Máthé Zoltán

A hatóságok a Duna teljes magyarországi szakaszára elrendelték a kutatást, műszerekkel és búvárokkal keresik az eltűnteket. A mentésbe a rendőrök és a tűzoltók mellett katonák is bekapcsolódtak. Az M1 információi szerint azonban az erős sodrás miatt már a főváros alatti folyószakaszra koncentrálnak a mentésben részt vevők.

Ahogy korábban megírtuk, heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, őket kihűléses tünetekkel vitték kórházba. Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott. 16 ember eltűnt.