Dunai hajóbaleset: 38 dél-koreai hozzátartozó érkezik Magyarországra

2019.05.30. 15:00

Halálos hajóbaleset történt a Dunán szerda éjjel. Eddig hét halottról tudni, 21 embert még keresnek a hatóságok. Hét ember túlélte a szerencsétlenséget. A túlélők és az áldozatok is mind dél-koreaiak. Az eset miatt 38 hozzátartozó van úton Budapest felé, akik péntek délután vagy este fognak megérkezni.

Dél-Koreából több csoport is érkezik Magyarországra a dunai hajóbaleset miatt. A dél-koreai miniszter vezette csoport még csütörtökön Budapestre utazik, valamint a magyar fővárosba küldenek egy 13 fős mentőcsoportot. 

Emellett a Very Good Tour dél-koreai utazási iroda tudatta, hogy a balesetet szenvedettek  38 hozzátartozója útban van Budapestre,  péntek délután vagy este fognak megérkezni.

Mentés a Margit hídnálFotó: Medgyesi Milán - Origo

Mun Dzse In dél-koreai elnök utasította kormányát, hogy a magyar hatóságokkal együttműködve tegyen meg minden tőle telhetőt azoknak a dél-koreai turistáknak a megsegítésére, akik hajóbalesetet szenvedtek Budapesten.

Kang Kjung Vha külügyminiszter vezetésével még csütörtökön 18 tisztviselőből álló csoportot küldenek Magyarországra. 

Heten meghaltak és 21-en eltűntek a balesetben, amelyben összeütközött két hajó szerda este Budapesten a Dunán, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, kihűléses tünetekkel vitték őket kórházba stabil állapotban. 

A magyar hatóságok csütörtökön közölték, hogy négy ember már elhagyhatta a kórházat. 

A dél-koreai turisták a Hableány nevű magyar kirándulóhajón utaztak, amely összeütközött a Viking hajózási társaság egyik hajójával.

Az ütközésről készült videót itt nézheti meg, percről percre frissülő cikkünk itt olvasható.