Nagy siker és csodás látvány, ahogyan Magyarország újjáépült a 20. század után, és előtört a szabadság – jelentette ki Jordan Peterson kanadai politológus, pszichológus csütörtökön Budapesten, a Brain Bar fesztiválon tartott angol nyelvű előadásán.

A professzor úgy vélekedett, hogy mindenkinek van egyfajta „isteni felelőssége”, és ha nem azt teszi, amit „tennie kell”, akkor kínozni fogja a lelkiismerete, nem él majd harmóniában.

A keresztény-konzervatív gondolkodó a péntekig tartó rendezvény nyitónapján káprázatosnak nevezte Budapestet, nagyon figyelemre méltónak a magyar kultúrát, és képzettnek a magyar népet. 

Az embereknek nem kéne azzal törődniük, hogy mit mondanak róluk, hanem büszkén ki kellene állniuk, vállalva a felelősséget, jobbá alakítva a világot – fűzte hozzá.

Budapest, 2019. május 30. Jordan Petersen sztárpszichológus (j) előadást tart a Brain Bar Jövőfesztivál keretében Budapesten a Szent István-bazilika előtt 2019. május 30-án. Mellette Kohán Mátyás házigazdaForrás: MTI/Balogh Zoltán

Jordan Peterson azt is hangoztatta, hogy a 20. századi történelmet nem áldozatként vagy hősként kéne olvasni. Helyette azt kellene elképzelniük az embereknek, hogy ők követték el a rémtetteket. A pszichológus szerint erkölcsi bátorság szükséges, a mindennapokban meg kell tagadni a helytelen cselekedeteket. Így lehet elérni, hogy ne ismétlődjenek meg a 20. század bűnei – jelentette ki.

A Brain Bar fesztivált 2015-ben alapították olyan platformként, amelyen az emberiség jövőjét vitatják meg a résztvevők. Az eseményen tavaly 10 ezernél többen vettek részt, az élő közvetítést világszerte mintegy 38 ezren követték.