Őrizetben a Hableánynak ütköző szállodahajó kapitánya

2019.05.30. 21:35

A 64 éves ukrán férfit halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A vízi baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság igazságügyi hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomozást rendelt el – írja a Police.hu.

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán. Ez a hajó volt a szerda esti baleset másik résztvevőjeForrás: MTI/Lakatos Péter

A nyomozók szemlét tartottak, tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók

halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Csütörtök este hét óra körül a búvárok megkezdték a lemerülést a roncshozFotó: Polyák Attila - Origo

A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Hableány nevű, turistákat szállító hajó egy sokkal nagyobb szállodahajóval, a Vikinggel ütközött össze szerda este. A turistahajó 7 másodperc alatt elsüllyedt 33 utasával és kétfős legénységével.

Egy nagyobb darut is vittek a helyszínre. Ha a roncsban is találnak áldozatokat, akkor előbb a holttesteket hozzák fel egyenként, és csak utána a roncsotFotó: Polyák Attila - Origo

Hét embert tudtak kimenteni a tragédia után, hét embernek azonban már csak a holttestét találták meg. További 21 embert még keresnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK