Tagadja bűnösségét a Viking nevű szállodahajó kapitánya. Bár az ukrán férfit gyanúsítottként hallgatták ki, ezek ellenére panasszal élt a gyanúsítással szemben. 

Tájékoztatást adott ki a dunai hajóbalesetben érintett Viking kapitányának ügyvédje. A férfi ügyvédjei nevében M. Tóth Balázs azt közölte, hogy az ukrán kapitány, akit a szerdai dunai hajóbalesettel összefüggésben gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók,

tagadja, hogy szabályt szegett volna.

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát – kihallgatása után – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A férfi ügyvédjei megerősítették, hogy védencüket csütörtökön őrizetbe vették a rendőrök a tragikus hajóbalesettel összefüggésben. Védencük a gyanúsítással szemben panasszal élt.

Keresik a hajóroncsot a DunánFotó: Polyák Attila - Origo

Az ügyvéd közleményében úgy értékelt, a nyomozóhatóság részéről a gyanúsítás idő előtti, jelenleg nem több egy elméletnél, az alapos gyanúhoz szükséges bizonyosság nem áll rendelkezésre a ténybeli információk alapján. Ilyen, az alapos gyanút megalapozó megállapítás akkor tehető, ha már megvannak a szakértői vélemények; most viszont a szakértők kirendelése még csak folyamatban van – jegyezte meg.

Védencük 44 éve hajóvezető, a Duna egyik legtapasztaltabb hajóvezetője, balesetet soha nem okozott – olvasható a közleményben.

A kapitányt a közlemény szerint megrendítette a baleset következménye, sajnálja, hogy a baleset elkerülésére nem volt módja, az áldozatok hozzátartozóinak részvétét fejezi ki – olvasható az ügyvédi közleményben.

A Parlamentnél szerda este történt balesetben legkevesebb heten meghaltak, 21 ember eltűnt.

A baleset nem sokkal 9 óra után történt a Margit hídnál; a Viking szállodahajóval ütközött össze a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, és másodpercek alatt elmerült.

Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek pedig már csak a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak.

A rendőrség szerint indokolt volt az ukrán kapitány őrizetbe vétele. Előzetes letartóztatásáról hamarosan döntenek.