Dunai hajóbaleset: négy holttestet találtak a roncsnál

2019.06.03. 15:48

Megkezdődött a munka a dunai hajóbaleset helyszínén, a Margit-szigetnél. Úgy tudjuk, a magyarok után két koreai búvár is a mélybe ereszkedett hétfőn délután fél öt körül és máris megvan az eredménye. Az Origo egyelőre nem megerősített információi szerint négy holttestet láttak. Nem sokkal 18 óra előtt pedig ki is húztak egy áldozatot a vízből. A holttestet ponyvával takarták el.

Búvárok merültek le a Hableány roncsához, és információink szerint

négy holttestet láttak a roncsnál.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Elképzelhető, hogy vannak még áldozatok ott, de ezt nem tudni, és egyelőre azt sem, hogy köztük van-e a kislány, ahogy egy internetes fórumon terjed. Az viszont biztos, hogy egy áldozatot már sikerült kimelniük a hullámsírból,erről ebben a cikkben olvashat bővebben.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Keressük a rendőrséget, hogy meg tudják-e erősíteni a hírt a négy áldozatról.

Huszonegy embert keresnek

A kis hajó egy nagy luxushajóval, a Viking cég hotelhajójával ütközött össze a Margit hídnál szerda éjszaka 21.05 perckor.

Az elsüllyedt Hableány turistahajón 35-en tartózkodtak: 22 nő, 12 férfi és egy gyermek.

A magyar kapitányon és a szintén magyar matrózon kívül a többiek turisták, illetve idegenvezetők. 21 ember eltűnt.

A dél-koreai turisták esti sétahajózáson vettek részt a Duna budapesti szakaszán az idegenvezetőikkel, a 6 országot – köztük Magyarországot – érintő körutazásuk egyik programjaként.

A koreai turisták legtöbbje 40 és 50 év közötti volt, egy hatéves gyerek, és egy hetvenes éveiben járó férfi is volt közöttük"

– mondta egy meg nem nevezett minisztériumi tisztségviselő korábban.