Dunai hajótragédia: Hartánál holttestet találtak, meglehet az egyik áldozat

Hajó borult a Dunába, 2019.05.29.
Vágólapra másolva!
Megtalálhatták annak a 21 embernek az egyikét, akit a múlt szerdán történt dunai hajótragédia óta keresnek. A vízben talált holttest azonosítása most zajlik. A balesetet, amelyben két hajó ütközött össze, mindössze hét ember élte túl, hét ember holttestét vitték ki a partra, 21 embert pedig azóta is keresnek. Illetve lehet, hogy már csak 20-at.
Vágólapra másolva!

Ami biztos, hogy találtak egy holttestet Hartánál a vízben. Nagy a valószínűsége annak, hogy ő az egyike annak a 21-embernek, akinek nyoma veszett a szerdai hajótragédia után. A holttest azonosítása most is tart.

Hajó borult a Dunába, 2019. 05. 29. Forrás: AFP/Gergely Besenyei

A többi áldozat jelentős része nagy valószínűséggel az elsüllyedt hajóban van. Hogy őket fel tudják-e hozni, vagy csak a hajóronccsal együtt emelik ki, egyelőre nem lehet tudni, részletesen ebben a cikkünkben írtunk róla.

Fotó: Gábor János / baon.hu

A lap információi szerint a helyiek beszéltek a holttestet megtalálójával. Mint elmondta, egy Harta melletti, üzemen kívül helyezett hajóállomás kötelébe akadva találták meg a holttestet, egy feltehetően 50 év körüli koreai férfit.

Korábban a Magyar Nemzet alapján azt írtuk, hogy legalább négy holttestet találtak a Duna alsó szakaszán, de ezt utóbb cáfolták a hatóságok.