Drogkereskedőket tartóztattak le Szegeden

Vágólapra másolva!
A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak az öt férfinak a letartóztatását, akiket bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntette megalapozott gyanúja miatt pénteken vett őrizetbe a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője közölte, az ügyészi álláspont szerint a férfiak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy tavaly és idén Szegeden bűnszervezetben

árulták a kokaint, amfetamint és marihuánát.

A gyanú szerint a csoportot egy negyvenkilenc éves, szegedi férfi 2018 júliusa előtt szervezte meg, majd irányította. A kábítószert a szervezet másik két tagja szerezte be, majd mind az öt férfi részt vett az értékesítésben. A vevőkört a csoport folyamatosan bővítette, napi rendszerességgel árultak kokaint, amfetamint és marihuánát. A vevők részére ezeket raktározták, pontosan kimérték, csomagolták, majd átadták, a bevételt ingatlanokba, gépjárművekbe, használati cikkekbe fektették.

A gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, és feltételezhető, hogy az eljárás meghiúsítására, magakadályozására törekednének.

5-25 év közötti, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethetik őket.

A végzés egy gyanúsított esetében véglegessé vált, négyen fellebbeztek.