Viccnek nevezte a Fidesz budapesti szóvivője, Zsigmond Barna Pál, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármester, az MSZP-P főpolgármester-jelöltje akar javaslatot tenni a kerületi és fővárosi parkolás működtetésére. Nemrég pedig éles kritikával illette Karácsony munkásságát, gyenge jellemét és alkalmatlanságát Tamás Gáspár Miklós baloldali filozófus is. 

Zsigmond Barna Pál budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: Karácsony Gergely (Párbeszéd) közérdekű adatigényléssel fordult a kerületi önkormányzatokhoz a parkolás ügyében, ebből kiderül, hogy „ő akar javaslatot tenni a kerületi és fővárosi parkolás működtetésére”.

Karácsony GergelyForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz budapesti szóvivője szerint ez egy vicc, erre senki nem kérte, és még csak nem is alkalmas rá, legfeljebb tananyagért jelentkezhetne a többi kerületnél.

Karácsony Gergely egyebek mellett arra kíváncsi, hová érkezik a parkolási bevétel, és mire költi az adott önkormányzat a nettó nyereséget – tette hozzá a politikus, érdekesnek nevezve, hogy a zuglói polgármester más, nyereséges önkormányzatokat „vizsgálgat” ahelyett, hogy Zuglóban tenne rendet, ahol a kerületek közül egyedüliként veszteséges a parkolási rendszer.Ott ugyanis napi egymillió forint folyik el a botrányos szerződések miatt – mondta, amit úgy kommentált: az emberek kifizetik a parkolási díjakat, és ahelyett, hogy azokból fejlesztések valósulnának meg, még a zuglóiak fizetnek rá.

Ez Karácsony Gergely alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka – fűzte hozzá.

Zsigmond Barna Pál emlékeztetett rá: a Fidesz hét hete kérte először a szerződések megszüntetését, azóta 50 millió forintot veszített Zugló.

A szóvivő felszólította Karácsony Gergelyt, hogy ne tereljen, és tegye ingyenessé a parkolást egy új, alkalmas polgármester megválasztásáig.

Még TGM sem tartja alkalmas jelöltnek Karácsonyt

A magyar baloldal egyik ikonja, Tamás Gáspár Miklós (TGM) filozófus – egy május 5-én megjelent véleménycikkében – szintén kritizálta Karácsony Gergelyt annak alkalmatlansága miatt.

Tamás Gáspár MiklósForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

TGM több dolog miatt is elégedetlen az MSZP és a nullaszázalékos támogatottsággal rendelkező Párbeszéd főpolgármester-jelöltjével kapcsolatosan.

A filozófus például Karácsony programját nem találja elég baloldalinak, de nem is ez a kritikája lényege, hanem a zuglói polgármester gyenge jelleme. 

Tamás Gáspár Miklósnak komoly kételyei támadnak Karácsony tehetsége és vezetői képessége iránt.Az is nyilvánvaló számára, hogy a főpolgármester-jelölt nem független személy, hanem ki van szolgáltatva az MSZP-nek, mivel Karácsony pártja nem rendelkezik mérhető támogatottsággal.Az sem tetszik a baloldali filozófusnak, hogy a Hír TV Magyarország Élőben című műsorában Karácsony Gergely relativizálta a Jobbik antiszemitizmusát.Azzal sem ért egyet TGM, hogy Karácsony mentegette azt az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót, aki az ATV-ben lepatkányozta a Fidesz-KDNP közel 3 millió szavazóját.Konklúzióként azt vonta le a baloldali filozófus, hogy az MSZP-P főpolgármester-jelöltje nem tekintélyes személyisége saját pártszövetségének (sem), hanem egy kiszolgáltatott kívülálló.