Ismét lesz felújítás a 4-es és a 6-os villamos vonalán nyáron

sín, 4-6-os villamos vonala, pályafelújítás
4-6-os villamos vonala
Vágólapra másolva!
A Széna tér és a Margit utca, továbbá a Práter utca és a Goldmann György tér között, összesen közel 2 kilométeres szakaszon újítják fel idén a 4-es és a 6-os villamos vonalát az iskolai nyári tanítási szünetben - írja közleményében a BKV.
Vágólapra másolva!

A nagykörúti villamosvonal érintett részein többségében 2010 előtt, de van ahol közel 20 éve végeztek utoljára nagyfelújítást, ezért idén nyáron

a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik a nagy terhelésű járművek sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát.

Ennek köszönhetően a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban elvégezhetők lesznek.

A felújítás miatt nem közlekednek a villamosok

a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között várhatóan június közepétől, valamint a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között július első felétől a tanítási szünet végéig.

Az érintett szakaszokon a villamosok helyett alacsonypadlós, légkondicionált pótlóbuszok közlekednek majd, a járatok haladását buszsávok és további forgalomtechnikai intézkedések segítik.

A belváros kényelmesebb elérése érdekében

egész nyáron sűrűbben közlekedik a 2-es villamos és az M4-es metró.

Közel 2 kilométeres szakaszt újítanak fel nyáron a 4-es és a 6-os villamos vonalán Fotó: Polyak Attila - Origo

A Margit körút érintett szakaszán utoljára 2000-ben végeztek a jelenlegihez hasonló volumenű felújítási munkát, azóta csak lokális beavatkozásokra került sor. Ezen a szakaszon nyáron több mint 800 méter hosszon építik át a villamosvágányt.

Dél-Budán, a most felújítás alá kerülő vonalszakaszon

utoljára 1996 és 2000 között, illetve egy-egy rövidebb szakaszon 2010 és 2013 között végeztek nagyobb rekonstrukciót,

most mintegy 1000 méteren cserélik a sínpályát, a kitérőket, továbbá a Petőfi hídon a dilatációs szerkezetet is.

A villamospótlás idejére életbe lépő ideiglenes forgalmi rendről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad - áll a közleményben.