Zokogva kért bocsánatot a futónőre támadó férfi

2019.06.05. 16:16

Tavaly októberben egy férfi rátámadt futás közben a többszörös magyar bajnok futónőre, Makai Viktóriára. Megverte, majd szexre akarta kényszeríteni, ami csak azért nem sikerült neki, mert nem volt erekciója. A futónőt végül a férje mentette meg, a férfit pedig nem sokkal később elfogták a rendőrök. Először letartóztatták, nemrég házi őrizetbe került. Makai Viktória most a férfi szemébe nézhetett – írja a Bors.

Baseballsapkában, napszemüvegben érkezett a bíróságra H. István, aki tavaly októberben támadta meg a futónőt. A tárgyalóteremben már könnyes szemmel ült le a vádlottak padjára, és egészen a végéig nem tudta abbahagyni a sírást. Egy kézzel írt levél volt nála, amit felolvasott, de a zokogásától alig lehetett érteni – írja a Bors.

Bocsánatot szeretnék kérni Viktóriától, nagyon szégyellem magam. Nem tudom, miért követtem el, soha többé nem fogok inni egy kortyot sem" – mondta a férfi.

A támadás napján a férfi nem evett sokat, de egy céges bulin volt, ahol sört, bort, pálinkát és Unicumot is ivott. Rosszul lett, az élettársa is hívta telefonon, ezért elindult hazafelé. A futónőt ekkor vette észre.
Féltem a következményektől, de hajtott a kíváncsiság. Hányingerem van magamtól. Legszívesebben végeznék magammal" - mondta a férfi egy korábbi vallomásában a rendőrségnek.

Ezután Makai Viktóriának és a férjének is fel kellett idéznie a történteket, majd az orvosszakértőt hallgatta meg a bíróság. Kiderült, hogy a nőnek kettős látása volt a támadás után, ami mostanra elmúlt,  más maradandó fogyatékossága sincs.

Makai Viktória lehetőséget kapott arra, hogy hozzászóljon a támadójához.

Ha őszinték a könnyeid, akkor őszintén nézz a szemembe! Ennyi jár nekem – mondta a nő a férfinak, aki erre elvette az arca elől a kezét, majd odafordult hozzá, és pár másodpercig ránézett. 

Elfogadom és köszönöm" - reagált erre Makai Viktória.

A tárgyalás októberben folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK