Bűnmegelőzési egyesület kereskedett droggal a Balaton déli partján

2019.06.06. 14:02

Bűnmegelőzési egyesület terjesztett drogot a gyanú szerint Balatonőszödön és Balatonszemesen az elmúlt 6-7 évben. A rendőrség az ügyben négy ember ellen kábítószer-kereskedelem, másokkal szemben pedig drogfogyasztás miatt indított eljárást - mondta el a somogyi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese, Szijártó István csütörtökön Kaposváron.

Szijártó István elmondta azt is, hogy a civil szervezet 2007-ben, valóban a közbiztonság fenntartására alakult, tagjainak száma azonban a 2010-es évekre 12-ről 2-3-ra csökkent, és sem a rendőrséggel, sem a polgárőrséggel nem tartott fenn kapcsolatot.

Forrás: Police.hu

A rendőrség kockázatelemző tevékenysége során figyelt fel a szervezetre és megtudta: annak elnöke az egyesület bűnmegelőzési védjeggyel felfestett terepjárójával hetente jár Budapestre drogért, hogy abból fedezze saját szükségletét, a többit pedig eladta. 

 

Forrás: Police.hu

A Somogy megyei nyomozók június 3-án éjjel egy összehangolt akciót tartottak, Budapesten és több Balaton-parti helyszínen.

 

A házkutatások alatt nagy mennyiségű pénzt, közel másfél kilogramm növényi törmeléket és mintegy fél kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

Forrás: Police.hu

A nyomozók egy 47 éves budapesti férfit, valamint egy 28 és egy 45 éves balatonszemesi férfit fogtak el.

Forrás: Police.hu

Mindhármukat őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.