A Balassagyarmati Járási Ügyészség kábítószer birtoklással és terjesztéssel vádol egy húsztagú társaságot, köztük egy 30 éves szlovák férfit.

A banda tagjai közül hatan 2014-től kezdve árulta a drogot, amelyekhez különböző helyekről jutottak hozzá. 2015-től az elsőrendő vádlott, egy szlovák férfi rendszeresen adott el nekik többféle kábitószert, melyet ők továbbterjesztettek.

A szlovák férfi autóval közlekedett Magyarország és Szlovákia területén, a vevőivel előre megbeszélt helyeken és időben találkozott.

MIndig volt nála digitális mérleg és tasak is, hogy a vevőknek ki tudja mérni a rendelt adagot. 

A férfi bűntársai felosztották maguk között a területeket, ahol a drogot terjesztették, és segítettek egymásnak a beszerzésben és eladásban. Hogy minél több vásárlójuk legyen, egyre több embert vontak be a terjesztésbe, akiknek cserébe ajánlottak némi pénzt és drogot. Az így létrejött banda tagjai a beszerzésben, hígításban, szállításban segítettek.

A vevők között kiskorúak is voltak. 

A főügyész a húsz vádlott közül tizenegynek fegyházbüntetést javasol, hármukra pedig pénzbírság kiszabását. Most három díler van letartóztatásban, négy pedig bűnügyi felügyelet alatt.