Miután Kerpel-Fronius Gáborról kiderült, hogy SZDSZ-módra képes szidni Magyarországot, kirakott egy békítős posztot közösségi oldalára. Ez csak olaj volt a tűzre, a magyarok olyan össztüzet zúdítottak az „SZDSZ hagyományát sok tekintetben büszkén vállalhatónak” tartó politikusra, hogy arra régen volt példa.

Ahogy a Hír TV alapján beszámoltunk róla, a nyilvánosságnak csak szimplán „végtelenül művelt családapaként” bemutatott Kerpel-Fronius Gábornak egy egyszerű focimeccsen sikerült magát annyira felhúznia, hogy agyhalottnak nevezte saját hazáját. Miután a Momentum főpolgármester-jelöltjéről kiderült, hogy képes SZDSZ-tempóban köpködni Magyarországot, egy tipikusan baloldali találmánnyal, az úgynevezett árokbetemetős poszttal próbálta korrigálni korábbi megnyilvánulását. „Meg kell végre haladnunk a szekértábor-logikát, és el kell kezdenünk együttműködni a város érdekében” – írta ki Kerpel-Fronius Facebook-falára, miután korábban olyanokat írt, hogy mennyi gusztustalan rasszista ismerőse van, meg különben is, agyhalott ez az ország, mert a magyarok inkább a horvátoknak drukkoltak a franciák ellenében a tavalyi labdarúgó-világbajnokság döntőjében. A címzettek azonban nem igazán értékelték a kommunikációs „élesváltást”, és olyan össztüzet zúdítottak az „SZDSZ hagyományát sok tekintetben büszkén vállalhatónak” tartó politikusra, hogy arra régen volt példa.

Ez az ország nem agyhalott! Ezt jól jegyezd meg! Ha erre nem vagy képes akkor majd ősszel a Budapesti választópolgárok benyújtják neked a számlát

– értékelt az egyik hozzászóló, aki szerint nem lehet büntetlenül Magyarországot agyhalottazni, annak politikai következményei lesznek. Volt olyan is, aki erős nyitásnak tartotta Kerpel-Froniustól, hogy agyhalottnak nevezte a hazáját, majd ezt Bangóné Borbély Ildikó patkányozásához hasonlította. 

Forrás: Facebook

Mások arról írtak, hogy Demszky Gábor, korábbi SZDSZ-es főpolgármester reinkarnációját látják benne az agyhalottazás miatt, többen pedig horvát zászlókkal, és „Hajrá Horvátország!” felkiáltással üzentek neki. Egy újabb kommentelő pedig arra hívta fel a momentumos politikus figyelmét, hogy korábbi megnyilvánulása erősen kirekesztő.

Forrás: Facebook

Mint ismert, Kerpel-Fronius Gábor hétfőn lett hivatalosan a Momentum budapesti jelöltje, ami után Cseh Katalin, a párt EP-képviselője a „versenyszférából érkezett, tapasztalt cégvezetőként, végtelenül művelt, feddhetetlen előéletű családapaként” jellemezte párttársát. Kerpel-Froniusnak amúgy semmiféle városvezetési tapasztalata nincs, úgy lett belőle főpolgármester-jelölt, hogy nagyon sokat és nagyon hosszan írt politikai elemzéseket közösségi oldalára, és kiemelkedően aktív volt a momentumos pártrendezvények szervezésében, lebonyolításában.