Már nem Élő Gábor védi a Viking Sigyn kapitányát, akit halálos tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsít a rendőrség – írta meg a PestiSrácok.hu. Az információt az ügyvéd megerősítette. Arról viszont nem volt hajlandó beszélni, hogy miért szűnt meg a megbízatása. 

A lap információi szerint az ukrán kapitány másik ügyvédje, M. Tóth Balázs sem dolgozik már neki,a 64 éves Jurij C.-nek új ügyvédje van. Azt egyelőre nem tudni, hogy kicsoda. 

A mentőcsapat merülőhelyéül szolgáló hajók a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 3-ánForrás: MTI/Balogh Zoltán

A Hableány május 29-én 21.05-kor süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A turistahajó fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és idegenvezető, valamint a kéttagú magyar személyzet, a kapitány és egy matróz.

A Viking Sigyn ukrán kapitányát, Jurij C.-t a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt vették őrizetbe, és le is tartóztatták.

A határozat szerint a férfi óvadék ellenében kiszabadulhat, és Budapest területén nyomkövetővel a lábán mozoghat. Az óvadék lehetősége ellen az ügyészség fellebbezett, így másodfokra került az ügy.