Márki-Zay Péter találomra írt fel neveket a mozgalma listájára

Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester ahelyett, hogy az általa vezetett városka ügyeivel foglalkozna, nemrég USA-ban kéregetett újdonsült mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, most pedig azzal volt elfoglalva, hogy összeállítson egy listát az ősszel, általuk támogatott polgármesterjelöltekből. Hódmezővásárhely baloldali polgármesterének "mestertervébe" azért egy kis szépséghiba csak becsúszott, hiszen volt olyan polgármester, aki nem is tudott arról, hogy felkerült Márki-Zayék listájára, de az is előfordult elég sok esetben, hogy nem sikerült helyesen leírni a jelöltjük vagy épp a település nevét - Írta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter nemrégiben az USA-ban is járt, el akarta hitetni, hogy számít a szava Amerikában.

Márki-Zay Péter 2019. március 15. Fotó: Polyák Attila - Origo

Azonban, ahogy arról beszámoltunk, sajnos hamar kiderült a turpisság, hogy

Márki-Zay véleményére - ahogy azt az itthoni, Márki-Zayban reménykedő balliberális kamusajtóban körbehordták - az amerikai külügy mégsem volt kíváncsi, és heteken át hazugságokkal ámították a közvéleményt.

A hódmezővásárhelyi polgármester a lebukás ellenére sem a városa ügyeivel, sem Hódmezővásárhely helyzetének javításával nem foglalatoskodik, hanem nekilátott az őszi önkormányzati választásokra való előkészületnek a Mindenki Magyarországa Mozgalom névre hallgató legújabb ellenzéki próbálkozással.

Honlapjukon közzé is tettek egy listát az általuk indítani szándékozott jelöltek nevével, azonban volt olyan, aki nem is tudott arról, hogy indulni fog az MMM színeiben,

egy másik tucat embernek pedig sajnos a baloldali polgármester "rendkívül felkészült" csapata elírta a nevét.

– tiltakozott tegnap rövid közleményben a Pest megyei Szada polgármestere. Oroszi Sándor azt követelte, haladéktalanul távolítsák el a nevét a listáról. Szada első embere a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: fogalma sincs, hogyan kerülhetett fel a listára, nem emlékszik arra, hogy valaha beszélt volna Márki-Zay Péter alapítóval vagy a szervezet bármelyik képviselőjével a témában.

Abban azonban biztos: nem adott engedélyt arra, hogy szerepeltessék a nevét a listán.

Hódmezővásárhely, 2018. május 29. Márki-Zay Péter (független) polgármester és Varga Ildikó jegyző a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

De más gond is volt a baloldali polgármester által készített listával, méghozzá az, hogy nem sikerült helyesen leírni több jelöltjük nevét.

Gyöngyös baloldali polgármesterét ugyanis nem Heisz, hanem Hiesz Györgynek hívják, ahogy Bátonyterenye jobbikos önkormányzati képviselője sem Cseresznyész, hanem Cseresnyés István. Dombóvár első emberének nevét is elrontották, a neve nem Szabó Lóránt, hanem Loránd, míg a gyulai induló nem Dévényi-Dabrowszky, hanem Dévényi-Dabrowsky Géza - írja az MN cikke.

Forrás: Mindenki Magyarországa Mozgalom

Kérdéseket vet fel a MiMaMo tótkomlósi jelöltje is, hisz Márki-Zayék listájában Zsura Ferenc neve szerepel. A Magyar Nemzet forrásai viszont azt mondták, ilyen férfit nem ismernek, a tótkomlósi testületben ül viszont egy Zsura Zoltán János nevű független képviselő. Elírták az oroszlányi MSZP-s polgármester nevét is, őt nem Lázok, hanem Lazók Jánosnak hívják.

Abban már semmi meglepő nincs, hogy helytelenül tüntették fel Almásfüzitő nevét is, a listán Amásfüzitő szerepel, Budaörs helyett pedig Budaőrsöt írtak.

Budaörs nevét sem sikerült jól leírniuk Forrás: Mindenki Magyarországa Mozgalom

A lajstromban rosszul szerepel az érdi induló is, aki nem Csözik, hanem Csőzik László, és a diósdi jelölt sem Bogo, hanem Bogó László Ignác. Kellemetlenül érezheti magát Pilisborosjenő polgármestere is, aki nem Kuller, hanem Küller János. A kistarcsai, jobbikos színekben mandátumot szerzett önkormányzati képviselő sem Döringer, hanem Dőringer Károly. Bizonnyal Marcali polgármestere, Sütő László sem boldog a listában szereplő dupla „t" betű miatt, Uszka első embere, Sértő-Radics István nevéből pedig a kötőjelet felejtették ki.

A listában, persze elírva, Janiczak Dávid (Jobbik), Ózd polgármestere is szerepel Janiczákként

- számolt be a Magyar Nemzet cikke.