Vasárnap a Tótkomlós ralin nézők közé hajtott egy versenyző - írja a Beol.

Egy néző felvételt is készített a szörnyű balesetről.  Egy versenyző a városban az egyik kanyar után megcsúszott, és a nézők közé hajtott.  Nagyon sok ember volt az út szélén, amikor a baleset történt.

Hangai József, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa elmondta, hogy többen is megsérültek, azonban pontosabb információkkal csak a későbbiekben tud szolgálni - írta a lap.

Forrás: Origo

A baleset versenyen kívül történt, az utolsó körben. Ekkor a versenyzők már csak a közönség szórakoztatására mennek végig a pályán - tudta meg az M1 hiradója.

A balesetet okozó autó egy 180 fokos fordulat következtében nekiment a padkának, ekkor vélhetően elvesztette az irányítást, és így hajtott a tömegbe. 

Az engedélyezett raliverseny-rendezvény záró programja közben 18 óra 45 perc körül egy versenyautó a nézők közé hajtott. Az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történtek körülményeit - írja a Police.hu.

Forrás: Origo

Friss: Nagyon megrázta a komlósiakat, az érintetteket (barátokat, hozzátartozókat, az autósport rajongóit) és mindazokat, akik értesültek e szerencsétlen balesetről. A világhálón megy az adok-kapok, vannak, akik vizionálták, ebből bizony baj lesz (lehet), egy ilyen verseny nem a városba való - írta később a Beol.hu.

Mások szerint viszont az elmúlt tíz év bebizonyította, hogy van létjogosultsága ennek a rendezvénynek, mert rengeteg látogatót vonzott minden évben, mint ahogy idén is. Komoly reklámja ez Tótkomlósnak. 
Idén is több mint száz autós érkezett a városba a kétnapos programra. 

A biztonság kapcsán megoszlanak a vélemények. 

A szalagkordon, a gumik, a szalmabálák jelképesek. Életek megmentésére nem alkalmasak – tette hozzá egy anyuka, aki kisfiával volt a helyszínen. 

Kódolva volt, hogy egyszer tragédia történik. Nem értem, a versenyzők némelyike miért emberkedett, például voltak, akik lehúzott ablakokkal száguldoztak 

- mondta a Beol.hu-nak egy másik helybeli lakos.

A hírportál beszámolója szerint vasárnap már épp vége volt a versenynek. A díjátadóra készülődtek. Ilyenkor az a szokás, hogy egy utolsó "levezető" kört tesznek a versenyzők. Belefért egy-két merész mozdulat ezúttal is. Egy versenyző viszont a nézők közé csapódott a komlósi Bástya áruház közelében. 
Az M1 értesülése szerint 11 sérültje van a balesetnek, 2 súlyos sérültet helikopter szállított el a helyszínről. 

A sajnálatos balesetet követően a szervezők az alábbi közleményt tették közzé: 

A mai napon a X. Tótkomlós Racing Versenyt követő felvonuláson a 32 rajtszámú autó egy jobbos visszafordító kanyar után megcsúszott és a nézők közé futott.