Tizenegyen sérültek meg a tótkomlósi raliversenyen történt balesetben

Tótkomlós, baleset, verseny, rali
Vágólapra másolva!
Összesen 11-en sérültek meg a tótkomlósi raliversenyen történt balesetben vasárnap, közülük kilenc ember került kórházba.
Vágólapra másolva!

Az Országos Mentőszolgálat közlése szerint hárman súlyosan, hatan könnyen sérültek.

Egy súlyosan hasi sérült gyereket mentőhelikopter a szegedi kórházba szállított, egy másik súlyosan sérültet szintén mentőhelikopter a gyulai kórházba vitt comb- és lábszár sérüléssel,

egy embert pedig fejsérüléssel vittek Békéscsabára.

Az Orosházi Kórházba hat személyt - öt felnőttet és egy gyereket - szállítottak a mentők. A kórház hétfői közleménye szerint az elsődleges vizsgálatok alapján

mindannyian nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A sérültek közül egy további megfigyelésre a kórházban maradt, a többiek saját felelősségükre hazamentek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon vasárnap közölte: Tótkomlóson engedélyezett autóversenyt tartottak a belvárosban. A rendezvény záróprogramja közben egy raliautó a nézők közé hajtott.

Forrás: Origo

Egy néző felvételt is készített a szörnyű balesetről. Egy versenyző a városban az egyik kanyar után megcsúszott, és a nézők közé hajtott.

Nagyon sok ember volt az út szélén, amikor a baleset történt,

így szerencse, hogy nem történt komolyabb baj.

A baleset versenyen kívül történt, az utolsó körben. Ekkor a versenyzők már csak a közönség szórakoztatására mennek végig a pályán - tudta meg az M1 híradója.

A balesetet okozó autó egy 180 fokos fordulat következtében nekiment a padkának,

ekkor vélhetően elvesztette az irányítást, és így hajtott a tömegbe.

Az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket - tették hozzá.

Többek szerint várható volt, hogy előbb-utóbb baleset lesz

Nagyon megrázta a komlósiakat, az érintetteket (barátokat, hozzátartozókat, az autósport rajongóit) és mindazokat, akik értesültek e szerencsétlen balesetről. A világhálón megy az adok-kapok, vannak, akik vizionálták, ebből bizony baj lesz (lehet), egy ilyen verseny nem a városba való - írta később a Beol.hu.

Forrás: Origo

Mások szerint viszont az elmúlt tíz év bebizonyította, hogy van létjogosultsága ennek a rendezvénynek, mert rengeteg látogatót vonzott minden évben, mint ahogy idén is. Komoly reklámja ez Tótkomlósnak.

Idén is több mint száz autós érkezett a városba a kétnapos programra.

A biztonság kapcsán megoszlanak a vélemények.

A szalagkordon, a gumik, a szalmabálák jelképesek. Életek megmentésére nem alkalmasak egy anyuka szerint, aki kisfiával volt a helyszínen.

- mondta a Beol.hu-nak egy másik helybeli lakos.

A hírportál beszámolója szerint vasárnap már épp vége volt a versenynek. A díjátadóra készülődtek. Ilyenkor az a szokás, hogy egy utolsó "levezető" kört tesznek a versenyzők. Belefért egy-két merész mozdulat is, ezúttal azonban baleset lett ennek a következménye.