Egy kislány és a Hableány magyar kapitánya is a ma kiemelt holttestek között lehet

2019.06.11. 14:05

Négy holttestet hoztak ma fel a búvárok a május 29-én elsüllyedt Hableány roncsából. Köztük lehet a hajó magyar kapitánya és egy négyéves dél-koreai kislány is. A balesetet, amelyben a Hableány egy nagy szállodahajóval ütközött, mindössze 7 ember élte túl, 24 ember holttestét már megtalálták, 4 embert még keresnek. Az eddiginél kétszer többen, a belügyminiszter ugyanis erre adott utasítást.

A Hableány szemléje a kiemeléssel együtt elkezdődött, a szemlének ugyanis nemcsak az a feladata, hogy milyen sérülések vannak hajón, hanem az is, hogy amikor kiemelik, milyen helyzetben, pozícióban van, ebből is lehet információkat kinyerni  – mondta el délutáni sajtótájékoztatóján Gaál Kristóf rendőrségi szóvivő.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezután szakértők vizsgálják a Hableányt, és az ügyészség emberei is ott lesznek a szemlén – tette hozzá. 

Napokkal korábban kialakítottak egy helyszínt, ahol pontosan meg lehet vizsgálni a roncsot, ez a Szabadkikötőben lesz. 

A szóvivő azt is elmondta, hogy a halottak azonosításának protokollja folyamatban van, de már most valószínűsíthető, hogy 

a Hableány kapitányát és egy négyéves dél-koreai kislány holttestét is megtalálták ma. 
Négy embert keresnek még az eltűntek közül, Pintér Sándor belügyminiszter utasítására megduplázták a keresésben részt vevők létszámát. 

A nyomozásnak továbbra is egy gyanúsítottja van, a Viking nevű hajó ukrán kapitánya. A szállodahajó egyéb okok miatt Magyarországra érkezett, és mivel újabb bizonyítékok merültek fel, egy újabb szemlét tartottak rajta  – tette hozzá.