Fidesz: Karácsony Gergely ne sumákoljon a parkolási szerződések ügyében

2019.06.11. 12:35

A Fidesz budapesti szóvivője, Zsigmond Barna Pál felszólította Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestert, ne sumákoljon a kerületi parkolási botrányban, fedje fel a parkolási szerződést előkészítő jegyző eltávolításának körülményeit.

Zsigmond Barna Pál keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a zuglói parkolási botrány ahelyett, hogy megoldódna, egyre zavarosabbá válik, a XIV. kerületieknek napi egymillió forint veszteséget okoznak a botrányos szerződések.  Karácsony Gergely polgármester pedig alkalmatlan arra, hogy rendet tegyen - jelentette ki.

A Fidesz budapesti szóvivője szerint Karácsony Gergely polgármester alkalmatlan arra, hogy rendet tegyenForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Karácsony Gergely tudhatta, hogy baj lesz

Valószínűleg Karácsony Gergely is tudhatta, hogy baj lesz a szerződésekből, erre utal az, hogy nem sokkal a szerződéskötés után kirúgta a jegyzőt.  Ezek után a Fidesz arra kíváncsi, pontosan miért rúgta ki a jegyzőt, ennek van-e köze a botrányos szerződésekhez, kapott-e lelépési pénzt, és ha igen, mennyit a jegyző, és aláírattak-e vele titoktartási szerződést - sorolta a Fidesz budapesti szóvivője. 

Karácsony Gergely ne sumákoljon, fedje fel a jegyző eltávolításának körülményeit, és tegye ingyenessé a parkolást,  amíg egy új polgármester nem tesz rendet - fogalmazott a kormánypárti politikus.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK