A Hableány kapitányának holttestét is megtalálták a roncsban

Budapest, 2019. június 11. Iszap borítja a roncsból kilépő búvárok felszerelését a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsának kiemelésekor a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Ahogy azt megírtuk, a Hableány kiemelése közben négy holttestet is találtak a búvárok. Két hete keresték őket, miután a dél-koreai turistákat szállító hajó egy sokkal nagyobb szállodahajóval ütközött. 35-en voltak a hajón, mindössze hét ember élte túl biztosan a balesetet. A korábban megtalált 20 holttestet már azonosították, és ahogy azt a rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, a mostaniak azonosítása is folyamatban van.
Vágólapra másolva!

Információink szerint az azonosítás még ma megtörténhet.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Gaál Kristóf, az ORFK szóvivője egyelőre annyit mondott megkeresésünkre, hogy az azonosítás folyamatban van. Ugyanakkor azt megerősítette, hogy az egyik előkerült áldozat vélhetően a hajó kapitánya, a másik pedig egy kisgyerek.