Rekordszámban jönnek a résztvevők a Maccabi Európa Játékokra

Vágólapra másolva!
György Bence, a budapesti Maccabi Európa Játékok kommunikációs vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a játékok szervezésének állásáról.
Vágólapra másolva!

György Bence beszámolt arról, hogy lezárult a jelentkezés a játékokra, a friss adatok szerint rekordszámú sportoló jön majd el, háromezren vesznek részt a különböző sportágak eseményein. Kétezer-kétszáz sportoló, ötszáz önkéntes, a többiek pedig a csapatokat kísérik el. Hozzátette, azért is kell külön kiemelni az önkénteseket is, hiszen a Maccabiáda nem csak egy sportrendezvény, hanem sok más egyéb program is csatlakozik.

Huszonnégy sportágban rendeznek versenyeket, ezek közül a labdarúgás és a futsal a legnépszerűbbek, de kiemelkedő az úszás és a vízilabda is, mellette jelentős létszámban jelentkeztek a tenisz és a golf versenyekre is. Az európai játékokon nem szoktak küzdősportoknak versenyt rendezni, ezt az izraeli világjátékokon rendezik meg, de lesz azért egy karate bemutató, Steck Laura főszereplésével, aki két évvel ezelőtt megnyerte a Maccabi Világjátékot a sportágában.

Magyarországot 214 sportoló képviseli 15 sportágban, a legfiatalabb induló 13, míg a legidősebb 81 éves.

A Maccabi Európa Játékok kulturális kísérőprogramjai is alakulnak, ezeket még nem kívánják meghirdetni, de az már biztos, hogy minden egyes nap lesznek események az Orcy-kertben, a Ludovika Campuson.