Provinciális hőbörgőknek nevezte a magyarokat a Momentum főpolgármester-jelöltje

Vágólapra másolva!
Egy Facebook-bejegyzésében provinciális országnak nevezte Magyarországot és provinciális hőbörgőknek titulálja a magyarokat a Momentum főpolgármesterjelölt-jelöltje. Kerpel-Fronius Gábor a 2016-ban a Berlint ért terrortámadást követően írta ezt ki a közösségi oldalára. Az agyhalottazás után itt az újabb magyargyalázó megnyilvánulás az SZDSZ utódjaként számon tartott párt politikusától. 
Vágólapra másolva!

Egyre erősebb a gyanú, hogy nem a legjobb jelöltet sikerült kiválasztania a Momentumnak az őszi főpolgármesteri választásra. A HírTV ugyanis újabb, meglehetősen kellemetlen posztot talált a nyilvánosság számára ismeretlen informatikusról.

Már megint a magyarokat szidja a Momentum jelöltje

Mint ismert, 2016 decemberében egy terrorista egy elrabolt kamionnal nagy sebességgel behajtott a német főváros karácsonyi vásárának helyszínére, aminek következtében 12-en meghaltak, többtucatnyian pedig megsebesültek. Kerpel-Fronius Gábor billentyűzetet ragadott, és a következőképpen értékelte a történteket: "Imádom a sok jobboldali fotelhuszárt, akik a berlini merényletet követően migráns-simogatóznak, sorosoznak, vagy ballibsiznek, úgy viselkednek, mintha a világ ért volna véget, vagy legalábbis a Vörösmarty téren történt volna a merénylet." A momentumos jelölt hozzátette, "könnyű innen a provinciáról, ahol igazából nem történik semmi, hőbörögni. "Vagyis Kerpel-Fronius szerint Magyarország provincia,

a magyarok pedig elmaradott hőbörgők.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-jelölti bejelentkezésekor arról beszélt: azért ő az alkalmas kihívója Tarlós Istvánnak, mert egyaránt meg tudja szólítani a baloldali és a jobboldali szavazókat is, egyúttal szövetségesül hívta az 1998-as Fidesz-szavazókat.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum Mozgalom budapesti jelöltje provinciális hőbörgőknek titulálta a magyarokat Forrás: Facebook

Agyhalottazik, droidozik, Fekete-Győrék mégis támogatják

Nem ez az első alkalom, amikor a Momentum jelöltje becsmérlően nyilatkozott a magyarokról:

  • Tavaly márciusban Kerpel-Fronius Gábor arról értekezett, hogy Magyarországon van mintegy 3 millió droid, aki csak azért szavaz Orbán Viktorra, mert ő azt mondja, hogy szavazzon rá, függetlenül attól, hogy mit mond.
  • Egy éve nyáron pedig agyhalottnak nevezte Magyarországot. Közösségi oldalán Horvátország labdarúgó-világbajnoki döntője után azt írta „mennyi gusztustalan és rasszista ismerősöm van" - utalva arra, hogy sok hozzászóló szerint a horvát válogatott volt a torna igazi győztese, amiért csak egy kontinenstől kapott ki.

Szerencsére a Momentum Mozgalom vezetésében jó véleménnyel vannak Kerpel-Froniusról, Cseh Katalin, a párt egyik EP-képviselője szerint "egy végtelenül művelt családapa", Donáth Anna, a párt másik európai parlamenti képviselője bevallása szerint "nap mint nap rengeteget tanul tőle."