Ahogy arról már beszámoltunk, követ dobott egy látogató az egyik görög teknősre a Fővárosi Állat- és Növénykert kifutójában. A teknős életét súlyos külső és belső sérülései miatt már nem lehetett megmenteni: el kellett altatni. Az állatkert feljelentette a nőt, akit már a rendőrség is keres a biztonsági kamera felvételei alapján. 

A teknőst néhány perccel zárás előtt találták meg súlyos sérülésekkel. 

Páncélja szanaszét volt törve, kétujjnyi vastag szétnyílások voltak rajta, és a belső szervei is nagyon súlyosan megsérültek. Hihetetlen fájdalmakat élhetett át. Amikor rátaláltunk, még nem volt elpusztulva, de még az állatorvos szerint is menthetetlen állapotban volt, talán egy napot sem élt volna túl. Így kénytelenek voltunk az altatás mellett dönteni"

- mondta el korábban a megkeresésünkre Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

A térfigyelő kamera felvételein tisztán látható volt a támadó, és a pillanat, amint szándékosan hozzávágott egy macskakövet az állathoz. 

A nő 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú, aki a bűncselekmény elkövetéskor fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt.

Forrás: Police.hu

Az állatkert feljelentette a nőt, a rendőrség pedig most azt kéri, hogy aki a képeken látható nőt felismeri, és bármit tud róla, azonnal jelentkezzen!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állatkínzás miatt indított nyomozást.

A görög teknős (Testudo hermanni) Dél-Európában őshonos mediterrán szárazföldi teknősfaj, szerepel a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény listáján. Az ilyen állatfajok egyedeinek elpusztításával vagy károsításával természetkárosítás bűntette valósulhat meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.