Töltődjön fel Budapest szívében!

Vágólapra másolva!
Innovatív arculatváltáson esett át két éve a Városháza park, Budapest egyik legfrekventáltabb belvárosi köztere. A harmadik alkalommal megépülő POP-UP parkban idén is a sport került előtérbe; október végéig számos kihelyezett eszköz segítségével lehet mozogni a szabad levegőn éjjel-nappal.
Vágólapra másolva!

A Budapest Főváros Önkormányzata támogatásában megvalósuló POP-UP park nem a hagyományos értelemben vett közterületi modernizáció, hanem egy, immár

harmadik alkalommal visszatérő városfejlesztési kuriózum a város szívében, mely sokak kedvelt közösségi terévé vált.

A park helyszíne lehet egy délelőtti megbeszélésnek vagy reggeli szabadtéri edzésnek is, így nem csak egy lemerült eszközt, de önmagát is feltöltheti a pálmafák árnyékában, aki erre jár.

A POP-UP park egyik hívószava, a saját testsúlyos edzés reneszánszát élő mozgásforma, melynek népszerűsége az egyszerűségében rejlik.

A városi környezet számára tervezett kondi-pálya bárki számára elérhetővé teszi az edzést vagy nyújtást. A közösségi sport és az együttmozgás, valamint az ingyenes sportolási lehetőség a város szívében igazi kuriózum a budapesti nyárban.

Október végéig számos kihelyezett eszköz várja az érdeklődőket a szabad levegőn éjjel-nappal. Forrás: Leiner András/Leiner András

A testmozgáson kívül az agyunkat is tornáztathatjuk a parkban, hiszen az építők idén is több sakktáblát helyeztek ki az arra fogékonyak számára.

A térátrendezés a nemzetközileg is elismert Hello Wood partnerségével történt, akik a korábbi munkáikhoz hasonlóan egyedülálló ötletekkel tervezték át a parkot.

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft-vel karöltve kialakított színes „hullámvonal" mottójú installációjuk, mozgalmas felületekkel egészíti ki és új közösségi funkciókkal tölti fel a tér meglévő elemeit, a fák lombjait bővítő árnyékoló vitorlák pedig tovább növelik a hűsölésre alkalmas területeket.

A POP-UP park egyik hívószava, a saját testsúlyos edzés reneszánszát élő mozgásforma, melynek népszerűsége az egyszerűségében rejlik. Forrás: Leiner András/Leiner András

Egyik különlegessége a parknak egy magyar startup, a Platio által fejlesztett speciális járható napelem, amelynek segítségével az itt pihenők 100% helyben termelt zöld energiával tölthetik fel elektromos eszközeiket.

A POP-UP parkban 2019. június 15-én kerül megrendezésre a VII. Street Workout Világbajnokság Selejtező, amelyen több mint 30 hazai versenyző méri össze tudását, hogy aztán a férfi és női kategória győztesei részt vehessenek a moszkvai világbajnokságon július 27-én.
Az összesen 20 férfi és 10 női versenyző 2x3 perces, zenés koreográfiában méri össze tudását. A profik mellett idén is készülünk amatőr versenyekkel, és ösztönözzük a sportág elsajátítását, az utánpótlást! A zsűriben olyan street workout ikonok lesznek, mint Szarka Ákos, Vicei Tamás, mellettük Bardóczy Ilka képviseli a hölgyeket.
Bővebb infromáció itt.

Az idei évben, utalva a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozatra

a fókusz a sportoláson, a szabad levegőn való mozgáson van, erre igyekeztek felhívni a figyelmet a szervezők a különböző sporteszközök telepítésével.

A szezonális újratervezésben az aktív kikapcsolódásra vágyók igényeit kielégítő teqball és ping-pong asztal idén is helyet kapott. A HardBodyHang jóvoltából kihelyezett street workout eszköz egy olyan tornapálya, melyet amatőr és profi sportolók egyaránt tudnak használni, főként a saját testsúlyos edzésre, melyről feljebb szóltunk.