Emmi: a családtámogatások az apákat is jelentősen segítik

Novák Katalin; Orbán Viktor; Beneda Attila
Budapest, 2016. november 29. Orbán Viktor miniszterelnök (k), Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára (j) és Beneda Attila, az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára (b) az Idősek Tanácsának ülésére az Országházban 2016. november 29-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A kormány azon dolgozik, hogy megteremtse a család és a munka egyensúlyát az édesanyák mellett az édesapák számára is - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma családpolitikáért felelős helyettes államtitkára. A Fiatal Családosok Klubja az apák napja akalmából szervezett dunai hajózást, az eseményt megelőzően tartott sajtótájékoztatót Beneda Attila.
Vágólapra másolva!

Beneda Attila hozzátette, ezt szolgálja az utóbbi 8-9 évben kiépített családtámogatási rendszer, amelynek szinte minden elemét már az édesapák is igénybe tudják venni.

Az apák is mehetnek gyesre, gyedre, illetve a családi adókedvezményt is felvehetik. A családvédelmi akcióterv pedig az édesapák mellett már a nagyszülőkre, így a nagypapákra is nagy figyelmet fordít, ezt támasztja alá a nagyszülői gyed kialakítása - sorolta.

A helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte: statisztikai adatok bizonyítják, hogy

sokkal jobbak az életkilátásaik azoknak a felnőtteknek, akiknek gyermekük van,

különösen igaz ez az édesapákra.

- fogalmazott Beneda Attila.

Orbán Viktor miniszterelnök, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára és Beneda Attila, az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója elmondta, az apák napja alkalmából évek óta szerveznek rendezvényeket.

Azon dolgoznak, hogy ez a nap, június harmadik vasárnapja az anyák napjához hasonlóan fontos nappá váljon.

A Ficsak mindent megtesz azért, hogy a család intézményét megerősítse, épp ezért nagyon örülnek, hogy az elmúlt 9 év kormányzati intézkedéseinek is ez áll a középpontjában - mondta Király Nóra. A sajtótájékoztató végén a résztvevők egy-egy szál virágot dobtak a Dunába, az elmúlt hetekben történt hajószerencsétlenség áldozataira emlékezve.