Két halálos vonatgázolás történt vasárnap reggel

2019.06.16. 07:00

Hajdúböszörménynél, majd Nyíregyházánál is halálos vonatgázolás történt vasárnap reggel – közölte a Mávinform. 

Vasárnap reggel 6 órakor Hajdúböszörményben a Külső-Fehértói úti átjáróban a Debrecen felé tartó személyvonat elütött egy embert, aki a balesetben életét vesztette – közölte a Mávinform.

 A vasúti átjáróban a fény- és félsorompó üzemszerűen működött. A helyszínelés ideje alatt Hajdúdorog és Hajdúböszörmény állomás között szünetel a vonatközlekedés.

Frissítés:

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 84 éves helyi férfi háromkerekű elektromos kerékpárral közlekedett Újfehértó irányába, amikor neki ütközött a már leengedett vasúti félsorompó rúdjának.Az idős ember az ütközés következtében a sínekre esett, és az arra közlekedő személyvonat elütötte.
A vonaton összesen tízen tartózkodtak, közülük nem sérült meg senki. A helyszínelés befejeződött, az érintett útszakaszon zavartalan a forgalom.

Helyszínelés a balesetben érintett vonatnálForrás: haon.hu

Gázolás Nyíregyháza mellett

Egy órával később Nyíregyháza külterületén a Záhonyba tartó személyvonat ütött el egy embert, aki a balesetben életét vesztette.

A helyszínelés ideje alatt Nyíregyháza és Sóstóhegy állomás között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, ezért ezen a szakaszon 10-20 perccel megnő a vonatok menetideje.