Nem tartóztatták le a teknőst brutálisan meggyilkoló nőt

Teknősgyilkos nő teknős teknősbéka
Vágólapra másolva!
Egyrészt meg akartam mutatni a haveromnak, hogy hal meg egy teknős, másrészt pedig fel akartam hívni a figyelmet magamra – mondta az Origónak a teknőst meggyilkoló nő, aki hozzátette, hogy utólag megbánta, amit tett. Az állat ugyan nem pusztult el azonnal, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy nem sokkal később el kellett altatni. A nő szabadon elhagyhatta a bíróságot.
Vágólapra másolva!

Egy piros nyári ruhában jött ki a bíróságról az a 28 éves nő, akit a görög teknős megölésével gyanúsítanak. A bíróságról szabadon távozhatott, nem rendelték el a letartóztatását.

Hetente kétszer kell jelentkeznie a rendőrségen, nem hagyhatja el az országot,

de Budapest területén szabadon mozoghat.

Ahogy az Origónak elmondta, azért ölte meg a teknőst, hogy felhívja magára a figyelmet, illetve hogy megmutassa a társának, hogy hal meg egy teknős.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A rendőrök pénteken, Ózdon fogták el, állatkínzás miatt indult ellene eljárás. Maga az eset csütörtökön történt, a térfigyelő kamera mindent rögzített. Az állatkert szerint a felvételek alapján feltételezhetően az történhetett, hogy

a nő a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, a teknős azonban alighanem a kezébe piszkíthatott, ami nem ritka ilyen esetben.

Ezután a nő keresett egy követ, és – talán bosszúból – agyonütötte vele az állatot

– írta az állatkert a honlapján.

Mindez szerdán délután 17:37-kor történt a Madagaszkár-ház melletti kifutónál, ahol görög, mór és sarkantyús teknősöket mutatnak be egy füves kifutóban.

Fotó: Polyák Attila - Origo

– mondta az Origónak Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

A zuglói nyomozók kevesebb mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve el is fogták a nőt.