Júliustól új helyen működik a Semmelweis Egyetem tüdőgyógyászati klinikája

Vágólapra másolva!
Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.
Vágólapra másolva!

Az intzémény tájékoztatása szerint a költözés június 15-én elkezdődött, emiatt

július elsejéig szünetel a betegfelvétel a klinikán,

ám időszakosan a Semmelweis Egyetem más klinikái, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a törökbálinti tüdőgyógyintézet és az Uzsoki Utcai Kórház is részt vesz a betegellátásban.

A közleményben hangsúlyozták, hogy

a klinika már tájékoztatta az áthelyezésről azokat a pácienseit, akik ebben az időszakban is fekvőbeteg-ellátásra szorulnak.

1,5 milliárd forintból újítják fel a Tömő utca épületet

Az érintett időszak beutalási rendjének módosításáról egyeztettek a központi ágynyilvántartóval, valamint az Országos Mentőszolgálattal is. A tüdőtranszplantált betegek ellátása a költözés alatt is folyamatos. A rendszeres onkológiai kezelésben részesülők kezelését már hónapok óta úgy szervezte a klinika, hogy mindenki időveszteség nélkül, protokoll szerint kapja az ellátást.

A kontrollokra és a további kezelésekre minden esetben megtörtént az előjegyzés

- közölték.

Az eddig a Szent János Kórház telephelyén működő pulmonológiai klinika költözéséről egy tavaly decemberi kormányhatározat rendelkezett. A Tömő utcai épület felújítására és az eszközpark fejlesztésére 1,5 milliárd forintos forrást biztosított a kormány.