Karácsony hazudott az adatigénylési kérés ügyében

2019.06.17. 16:42

A Fidesz elvárja Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestertől, hogy kérjen bocsánatot, amiért hazudott a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylésük ügyében – közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint ismert, a Fidesz pénteken jelentette be, hogy bírósághoz fordul, mert Karácsony Gergely nem teljesítette a közérdekű adatigénylésüket.

Kovács Balázs, a Fidesz-KDNP XIV. kerületi önkormányzati képviselője azért fordult a polgármesterhez, hogy megtudja, mennyi kifizetetlen számlája és kintlévősége van az önkormányzatnak.

Már eleve az sem normális, hogy ezeket az adatokat nem teszik hozzáférhetővé egy képviselő számára, titkolóznak, nem biztosítják az átláthatóságot 

– tette hozzá Zsigmond Barna Pál.

Papírlapokra írt zuglói „ügyek” egy szőnyeg alatt a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat „zűrös pénzügyeire” figyelmet felhívó sajtótájékoztatón a Városligetben 2019. június 15-énForrás: MTI/Kovács Attila

A Fidesz pénteki bejelentése után azonban Karácsony Gergely egyszerűen letagadta az egész ügyet, azt közölte, hogy nem érkezett az önkormányzathoz adatigénylési kérés– mondta a szóvivő, aki erre válaszul dokumentumokat mutatott be hétfőn, köztük Kovács Balázs adatigénylését és Karácsony Gergely válaszát.

A polgármester a saját aláírásával válaszolt a szerinte nem létező kérésekre, a határidő meghosszabbítását kérte, de azt sem tartotta– fogalmazott Zsigmond Barna Pál, megjegyezve, hogy ezért fordult a Fidesz a bírósághoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK