Óriási károkat hagyott maga után a vihar

2019.06.17. 09:57

Autókat rongált meg, fákat döntött ki a vasárnapi vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a ledőlt kémények és az elszakadt vezetékek adtak munkát a tűzoltóknak. Országszerte komoly károkat okozott a vihar: Borsodban 40 alkalommal riasztották a tűzoltókat.

Nyíregyházán, Érpatakon, Tiszavasváriban, Kisar és Fehérgyarmat között, valamint Fábiánháza és Mérk között úttestre dőlt fát távolítottak el.

Tiszalökön egy nagy faág döntött ki egy betonoszlopot, amely ráesett egy autóra,  Tyukodnál pedig telefonoszlopot tört ketté és telefonvezetéket szakított le egy fa.

A pincékben összegyűlt csapadékvíz szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét Rakamazon, Bujon, Balsán, Kálmánházán és Újfehértón. 

Rakamazon az úttesten átfolyó csapadékvízben akadt el egy autó,  Nyíregyházán pedig munkagödörbe szakadt személygépkocsit szabadítottak ki a tűzoltók.

A megyei hírportál, a Szon.hu több videót is lehozott a tegnapi jégverésről. Mint írták, Nyíregyházán cseresznyenagyságú jég esett.

Kidőlt fák, megrongált háztetők Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is komoly károkat okozott a vihar: főleg kidőlt fákhoz, leszakított elektromos és távközlési vezetékekhez, megrongált háztetőkhöz, kéményekhez  riasztották a tűzoltókat. A kárfelszámolás több helyen még folyamatban van. 

Szomolyán lakosságvédelmi intézkedést vezettek be a hirtelen lezúduló csapadék mennyisége miatt. 

Csincsénél vasúti felsővezeték szakadt le, a tűzoltók száznyolcvan utasnak nyújtottak segítséget, hogy el tudják hagyni a szerelvényt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK