Egészsége érdekében új börtönbe költözött a sorozatgyilkos Rose West

2019.06.17. 18:59

Másodjára szállították át új börtönbe Rose Westet, a hírhedt sorozatgyilkost. Ez alkalommal rossz körülmények és az egészségtelen étkezés miatt döntött a költözés mellett. - írja a Mirror

A most 65 éves nő 1995-ben

10 embert végzett ki, köztük a lányát,

Charmaine-t is.

A nő férje is sorozatgyilkos volt, a brutális mészárlásokat általában együtt követték el, majd a holttesteket közösen ásták el a kertjükben.

A férfit szintén letartóztatták 12 ember megölésért, végül a börtönben felakasztotta magát. 

A nő a Low Newtoni börtönben élt, melynek az utóbbi időben nagyon rossz híre lett. A helyi hírek szerint a vesszőzés, verés mindennapos volt. A börtön egyik volt lakója, egy 52 éves nő még azt is állította, hogy a nemi erőszak is gyakori volt a börtönben, őt négy rab támadta meg, amíg a büntetését töltötte.

Rose esetében még egészségügyi problémák is közbejöttek, ami miatt a nőt másik börtönbe helyezték. 

A túlsúlyos nő szenvedett a lépcsőzéstől, és állítólag a látása is egyre romlott. 

Februárban Rose-nak

megmondta az orvos, hogy ha nem fogy le, hamarosan meg is halhat.

A nőnek magas volt a vérnyomása, ami cukorbetegséghez és szívelégtelenséghez is vezethet. Rose ugyanis nagyon meghízott, ráadásul állandóan süteményt, csipszet és csokoládét evett a rácsok mögött.

A hírhedt gyilkos

végül a ketogén diéta mellett döntött, hogy megszabaduljon túlsúlyától.

Rose Westet most a New Halli börtönben tartják fogva, amely biztonságos és védett, kifejezetten hosszú távra elítélt raboknak tartják fent, hogy jobb körülmények között élhessenek. A nőnek egyébként nem ez az első költözése: korábban Bronzefieldben töltötte ítéletét, de 2008-ban Low Newtonba vitték, miután a börtönben hozzávágtak egy biliárdgolyót.