Hazudott a jobbikos Szilágyi György a parlamentben

SZILÁGYI György; BANA Tibor
Budapest, 2019. június 17. Szilágyi György jobbikos képviselő méltatlankodik, amikor az ülést vezető elnök megszakítja a miniszterelnökhöz intézett kérdése közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. Mellette frakciótársai, László György és Bana Tibor (b). MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Óriásit hazudott a jobbikos Szilágyi György az azonnali kérdések órájában a parlamentben. A politikus azt állította, hogy az Országgyűlés fizette neki a riói nyári olimpián való részvételt. A valóság ezzel szemben az, hogy az utat a Budapest 2024 kft. fizette a politikus számára. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnököt kérdezte a jobbikos Szilágyi György a parlamentben az azonnali kérdések órájában, és azt állította, hogy a riói nyári olimpián való részvételét az Országgyűlés fizette.

Az Origo megkereste a parlament sajtóirodáját az ügyben, akik azt közölték, az Országgyűlés Hivatala sem repülőjegyet, sem szállásköltséget nem fizetett Szilágyi György jobbikos képviselőnek a 2016-os riói olimpiára. Szilágyi útját egyébként a Budapest 2024 Kft. fizette.

Szilágyi György kijelentését meg is lehet nézni az alábbi videón. A mondat a videón 4:50 után látható és hallható.

Szilágyi György jobbikos képviselő méltatlankodik, amikor az ülést vezető elnök megszakítja a miniszterelnökhöz intézett kérdése közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. Mellette frakciótársai, László György és Bana Tibor Forrás: MTI/Kovács Tamás

Korábban veréssel fenyegetőzött

Mint arról korábban beszámoltunk, Szilágyi 2017-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát. A Jobbik-képviselő korábban ismert futballhuligán volt, az igazi keménymag tagja. Több nagyobb balhéban is részt vett. Szilágyi 1992-ben már az ultracsoport egyik vezetőjeként utazott Pozsonyba, ahol kommandósok verték szét a fradistákat. A politikus később kitért a kérdés elől, hogy vajon részese volt-e komolyabb balhéknak. Így mentegetőzött:
Nem vagyok büntetett előéletű.

Szilágyi jó barátja volt a ferencvárosi huligánok vezérének, a 2010-ben meghalt Karsai „Hypós” Ferencnek,

lényegében a bandavezér helyetteseként tevékenykedett.