Egy álmot is be tud teljesíteni a családvédelmi akcióterv

Címlap
Vágólapra másolva!
A Hír TV Címlap című műsorában újabb aktuálpolitikai témák kerültek terítékre. A főpolgármester-jelöltekről, Schmuck Andorról, Karácsony Gergelyről és a kormány családvédelmi akciótervéről beszélgetett Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu szerkesztője, Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője Kis Kornélia műsorvezetővel.
Vágólapra másolva!

A családvédelmi akciótervvel kapcsolatban Fodor-Horváth Zsófia azt mondta, hogy az akciótervben szereplő lehetőségek hiánypótlók, és olyan lehetőségeket adnak a fiatal házasoknak, amelyek megteremtik azt, hogy vállaljanak még egy gyereket.

Egy álmot is be tud teljesíteni ez a lehetőség

- mondta.

Jobbágyi Zsófia kiemelte, hogy az elején megpróbálták az ellenzéki médiumok támadni, aztán ezek a támadások sorban elhaltak.

Párkányi Eszter úgy véli, hogy

nehéz támadni egy ennyire pozitív intézkedést, úgy, hogy egyébként eladhatóvá váljon az emberek részére.

- tette fel a kérdést az Alapjogokért Központ elemzője.

Ha a kormány nem lépett volna semmit a demográfia válság megállítása érdekében 2010 után, akkor 80 ezerrel kevesebb gyerek született volna - mondta Kis Kornélia. A legfrissebb Kopp Mária nyomdokain végzett felmérés szerint a fiatalok átlagosan 2,5 gyereket terveznének, de ez egyre inkább a három felé közelít. Mi lehet az oka, hogy ezek a gyerekek nem születnek meg? - kérdezte.

Fodor-Horváth Zsófia szerint generációs attitűd a probléma, ami a nyugatról érkező szélsőségesen liberális felfogás miatt alakulhatott ki, melynek az alapja, hogy bármi lehetsz az jó, nem kell fejlődni, változni.

Nem küzdenek a párkapcsolatokért, hiányzik a stabilitás és a problémák megoldása, inkább a lecserélődés veszi át a helyét. A stabilitás és az elköteleződés pedig nyilván kellene a gyerekvállaláshoz.

Párkányi Eszter szerint túlságosan individualista lett a társadalom. Miért ne lehetne önmegvalósítás, ha valaki családot alapít?

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg: