Évékig terrorizálta iskolatársát a siófoki fiatal – 700 ezer forintot szedett el tőle

2019.06.18. 11:55

A tanulás iránt motiválatlan, szakképzettséggel nem rendelkező fiatal eldöntötte, pénzt fog szerezni. Tudta, hogy a volt általános iskolájába jár egy nála két évvel fiatalabb fiú, akinek a családja jó anyagi körülmények között él. Őt rabolta ki többször is.

Két éve az iskolakapuban megvárta a nála gyengébb testalkatú fiút, akit megfenyegetett azzal, hogy megveri, ha nem hoz neki otthonról pénzt. A megfélemlített fiú vitt is neki 20.000 forintot, amelyet a szüleitől vett el.

A rabló ezután közel két éven keresztül kisebb-nagyobb kihagyásokkal heti, illetve havi rendszerességgel fenyegette meg a fiút. Egyszer a ruhájánál fogva meg is rángta és pofon is ütötte, amikor nem kapott pénzt. Összesen 700.000 forintot szedett el tőle.

A pénzek eltűnése egy idő után a fiú szüleinek is feltűnt, ezért elmentek a rendőrségre. A siófoki rendőrök végül decemberben az iskolaudvaron fogták el a rablót, akkor, amikor pont pénzt el a fiútól. Akkor pont 40.000 forintot.

A rabló ellen azért is eljárás indult, mert a 18 évesnél fiatalabb barátnőjéről pornográf fényképet tartott a telefonján.

A rabló javítóintézetben van, ha mindent beismer, 3 évet kaphat.