Puzsér: Karácsony és Gyurcsány személye bármilyen együttműködést ellehetetlenít

2019.06.18. 10:20

Újabb posztban fogalmazott meglehetősen élesen a balliberális ellenzék egyes szereplőiről az előválasztásból kiszállt Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt. Úgy látja, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc bármilyen együttműködést ellehetetlenít, szerinte a tisztességnek már a szikrája sincs a baloldal politikusaiban. 

Javában tart a balliberális előválasztás, amelyet Puzsér Róbert hetek óta kívülről szemlél, mivel a májusi európai parlamenti választást követően jelezte, kilép a folyamatból. Mint ismert, a humoristát korábban a Jobbik és az LMP is támogatta, és úgy volt, hogy a két párttal a háta mögött részt vesz a válogatón, csakhogy a voksoláson az ökopárt és az antiszemita párt látványosan megroppant, ami átírta Budapest-politikájukat. Ez végül szakításhoz vezetett a két párt és Puzsér között, utóbbit azonban ez egy pillanatig sem zavarta meg abban, hogy elmondja a véleményét a castingnak csúfolt folyamatról. Kedd reggel közzétett posztjában élesen bírálta Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét, és Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, szerinte személyük ellehetetlenít bármiféle együttműködést, és megbízhatatlanok. 

Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc személye bármilyen együttműködést ellehetetlenít, mert oly mértékben megbízhatatlanok még egymással szemben is, hogy értelmetlen velük bármiről is tárgyalni 

- fogalmazott Puzsér az általa erőltetett online szavazással kapcsolatban. Kifogásolta, hogy a Mérce úgy állította volna be, hogy az ezzel kapcsolatos követelései maradéktalanul megvalósultak volna. Úgy látja, hogy a tisztességnek már a szikrája sincs sem a baloldal politikusaiban, sem a hozzájuk lojális sajtóban. "A tisztességnek már a szikrája sincs sem a baloldal politikusaiban, sem a hozzájuk lojális sajtóban" - vonta le a következtetést, majd sorolta a kérdéseket:

  • Miként kell azt az előválasztást komoly képpel demokratikus, online szavazásnak nevezni, amiről a budapestiek felét kizárják, a másik felüknek meg lesz egy hetük regisztrálni, aztán pár nappal később majd szavazhatnak is?
  • Az offline-szavazóktól miért nem követeli meg a DK és az MSZP, hogy pár nappal előbb regisztráljanak?
  • Talán mert töredékük se tenné meg?

A felvetéseket követően megvádolta a DK és az MSZP politikusait, hogy a "kifogástalanul működő elektronikus rendszert" nem engedték üzembe helyezni. Puzsér arról is írt, úgy érzi, versenyhátrányban van az ellenzékkel szemben: több eszközük, pénzük és médiafelületük van, mint nekik. Ugyanakkor szerinte abban az előnyben vannak, hogy nincsenek farkaséhes politikus-kádereik és vállalkozó maffiájuk. "Mi ráérünk akár öt év múlva, akár tíz év múlva is győzni – a programunk kész" - zárta gondolatait a humorista, aki némi önkritikát fogalmazott meg a politikai centrum építésével kapcsolatban. "Az EP-választás eredménye és a Momentum elé vetett szocialista koncok ezt az ambíciómat szilánkosra törték" - fejtette ki. 

Puzsér Róbert, miután a napokban kiszállt az előválasztási folyamatból, leszögezte, el kíván indulni a főpolgármester-választáson. Egyedül akkor fontolja meg visszalépését, ha a momentumos Kerpel-Fronius Gábor lesz a balliberális oldal közös jelöltje Tarlóssal szemben, és akkor is csak bizonyos feltételek teljesülése esetén. A szocialista közeli Publicus Intézet tegnap közzétett mérése szerint 4-6 százalékos a humorista támogatottsága a fővárosban.