Továbbra sem tisztázta riói útját a jobbikos Szilágyi György

2019.06.18. 16:12

Az Országgyűlésben csúnyán lebukott a jobbikos Szilágyi György azzal, hogy az Országgyűlés Hivatalára próbálta kenni 2016-os többmilliós riói utazását. A politikus egyébként máig nem tisztázta, hogy miből tellett a többmilliós luxusútra, a vagyonnyilatkozatában erről egy szó sincsen, ráadásul Szilágyinak ingatlana sincsen. 

Nem mondott igazat a jobbikos Szilágyi György az azonnali kérdések órájában hétfőn a parlamentben. A politikus ugyanis azt állította, hogy az Országgyűlés fizette neki a riói nyári olimpián való részvételt, miközben az Origónak az Országgyűlés Hivatala is megerősítette, hogy sem repülőjegyet, sem szállásköltséget nem fizetett Szilágyi Györgynek.  

Szilágyi György jobbikos képviselő hazudott a riói útjárólForrás: MTI/Kovács Tamás

Több millió forintot költött Szilágyi

Szilágyi György riói útja korábban is nagy botrányt okozott. Mint arról beszámoltunk, több millió forintot költhetett el a riói olimpián tíz napot töltő Szilágyi György jobbikos képviselő. Kiszámoltuk, hogy mennyit fizethetett a luxusútjáért a jobbikos politikus, miközben vagyonnyilatkozata szerint érdekes módon még ingatlana sincs. A jobbikos politikusnak az olimpia összes rendezvényére VIP-belépője volt. 

Ennyibe kerülhetett a luxusutazás Rióba

A magát a szegények barátjának beállító Szilágyi business osztályon repült, és egy elegáns szállodában töltötte a legutóbbi nyári olimpia idejét. Ha megnézzük, akkor Rióba egy hónap múlva business osztályon oda-vissza 850 ezer forintért lehet eljutni. Mivel a riói olimpia idején ennél lényegesen drágábbak voltak a jegyek, ezért a 850 ezer forinthoz nyugodtan hozzáadhatunk 50-75 százalékot.

Több millióba került az út, így néz ki egy 5 csillagos szálloda Rióban 

Megnéztük azt is, hogy mennyiért lehet megszállni egy elegáns hotelben 10 napra a városban. Nagyjából 850 ezer és 1,2 millió forintot kell fizetni a luxusért. Ebben az esetben is igaz, hogy az olimpia idején ezek az árak legalább 50-75 százalékkal magasabbak voltak. 

Mindezek után pedig világosan kiderült, hogy Szilágyi a riói olimpia idején minimum kétmillió forintot kellett hogy fizessen a 10 napos luxusútjáért. Persze ez a kétmillió forint meglehetősen alábecslés, a valós ár 2,5-3 millió forint körül lehet. Abban az esetben, ha más is vele volt, akkor könnyen lehet, hogy 4-4,5 millió forintot fizetett. Minderről a kiruccanásról persze nem olvashattunk semmit Szilágyi vagyonnyilatkozatában. A politikus mind a mai napig nem tisztázta, hogy miből tellett a luxusútra.  

Ilyen luxuskörülmények között pihente ki a fáradalmait Rióban Szilágyi 

Szilágyi vagyonnyilatkozata

Apropó vagyonnyilatkozat. Megnéztük azt is, hogy a Jobbik politikusának mekkora vagyona volt az idei nyilatkozata alapján. A riói luxusúton részt vevő Szilágyinak semmilyen ingatlana nincsen, csupán 9,5 millió forintnyi megtakarítása és 1 millió forintnyi követelése van, valamint egy 2012-ben gyártott Volkswagen Passatja. Mindezeken felül egymillió forintos tartozása is volt egy pénzintézettel szemben Szilágyinak. 

Veréssel is fenyegetőzött

Szilágyi 2017-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát. A Jobbik-képviselő korábban ismert futballhuligán volt, az igazi keménymag tagja. Több nagyobb balhéban is részt vett. Szilágyi 1992-ben már az ultracsoport egyik vezetőjeként utazott Pozsonyba, ahol kommandósok verték szét a fradistákat. A politikus később kitért a kérdés elől, hogy vajon részese volt-e komolyabb balhéknak. Így mentegetőzött:
Nem vagyok büntetett előéletű. Szilágyi jó barátja volt a ferencvárosi huligánok vezérének, a 2010-ben meghalt Karsai „Hypós" Ferencnek, lényegében a bandavezér helyetteseként tevékenykedett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK