A 60 éves jánoshalmi férfi és 33 éves fia teheneket tartottak egy miszlai tanyán úgy, hogy az állatok gondozására, felügyeletére embert fogadtak. Alkalmazottjuknak 80 ezer forintot fizettek, és szállást és étel adtak neki. Illetve egészen pontosan csak ígértek neki, egyiket sem kapta meg. Amikor pedig a férfi ezt megunta, majdnem halálra verték.

A férfi azonban hónapokig nem kapott pénzt. Az egyik nap, amikor a gazda kiment, hogy az állatokat és a gondozót ellenőrizze, de sem fizetést, sem élelmet nem vitt, a férfi úgy döntött, otthagyja és más munka után néz.
Meg is egyezett egy környékbeli másik gazdával, akinél két nap múlva elkezdte dolgozni. Miután kitudódott, hogy a férfi máshova szegődött, következő éjjel telefonon jól fizető munka ürügyén kicsalták az Alsómégy határán lévő köves úthoz. A sötétben mobiltelefonjával világító férfira ott korábbi munkaadója és annak fia karókkal rátámadt és ütni kezdték. Az kiabálták neki: ezt azért kapod, mert eljöttél.Egy idő után a férfinak sikerült elmenekülnie és az út melletti kukoricásban elbújnia. Éjfél után nem sokkal vadászok találtak rá, ők hívtak hozzá mentőt.

A bal oldalon darabosra tört a koponyája, és a térdén többszörösen repesztett, roncsolt sérüléseket szenvedett.
Az apát és a fiát életveszélyt okozó testi sértés vádolják, akár nyolc évet is kaphatnak.