100 kilós betontömb esett egy kisfiú fejére

2019.06.19. 11:18

Súlyos baleset történt Pusztaszabolcson: játék közben egy fiú fejére ráesett egy 100 kilós betontömb – írja a Bors.

Pusztaszabolcson a 12 éves Józsika a barátaival játszott egy félig lebontott házban. A ház évekkel ezelőtt egy gázrobbanás következtében vált lakhatatlanná, tulajdonosa, amennyire tudta, elbontotta az életveszélyessé vált romokat, ahol sokszor játszanak a gyerekek. A fiú éppen az egyik beton faldarabról akart átugrani a másikra, amikor megcsúszott, a földre esett, a 100 kilós tömb pedig rázuhant a fejére.  A Deltahírek úgy tudja, barátai gyorsan találtak segítséget, és egy testnevelő tanár emelte le a hatalmas betontömböt a gyerekről, akihez mentőhelikopter is érkezett.

A Bors úgy tudja, hogy a fiút többször kellett újraéleszteni,  míg stabilizálhatták az állapotát annyira, hogy útnak tudjanak vele indulni a kórházba, ahol az orvosok egész éjszaka műtötték.

"Megtettük a szükséges intézkedéseket, bejelentést tettünk a járási hivatalnál a balesetveszélyes ingatlanról. A telek tulajdonosa együttműködőnek mutatkozik, a rendőrségi nyomozás lezárása után feltehetőleg elbontatja a maradék romot is" – mondta a Borsnak dr. Nagy Éva pusztaszabolcsi jegyző. 

A baleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság.