Egy 20 éves biatorbágyi férfi hétfőn halálra verte a 18 éves húgát. A Bors információi szerint János drogfüggő volt, és a testvérértől akart pénzt kérni, aki azonban nem adott. A férfit végül elfogták a rendőrök, egy búzatáblában próbált elbújni.

Jánosról a közeli ismerősei már régóta tudták, hogy kábítószerfüggő, testvére, Vera szerette volna ebből kigyógyítani.

Jani egykor nagyon jó gyerek volt, imádta az anyját és a testvérét is. Ám sajnos a drogoktól egyre jobban lezüllött – mondta a Borsnak a család egyik ismerőse. A kábítószer miatt sokat veszekedtek egymással a testvérek. A helyiek szerint teljes ellentétei voltak egymásnak, Vera a helyi bűnmegelőzési klub tagja volt.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Fantasztikus lány volt, tervei voltak, most ballagott el, pincérvizsgát tett, és tervezte a továbbtanulást is – mondta az egyik ismerős, aki elsírta magát.

János egyre többet drogozott, ami miatt egyre több lett a konfliktus a családban, mert folyamatosan pénzt kért a szenvedélyére.

Egy utcabeli szerint a férfi a gyilkosság napján is pénzt kért a húgától, de az nem adott neki. János neki esett Verának és halálra verte. Ezek után a nő telefonjáról üzenetet küldött az anyjának és a munkahelyére, hogy aznap nem tud bemenni dolgozni. Az anyjának ez gyanús lett, ezért a házukhoz küldte az egyik barátját, de őt János nem engedte be.

Aztán az anyjuk is hazament, de Jani vele is agresszív volt. Az asszony valahogy el tudott menekülni, aztán Jani is elfutott. Amikor a búzatáblában megtalálták, úgy be volt állva, hogy a mentősök is alig bírtak vele – mondta a lapnak egy helybeli.

A gyászoló apa a közösségi oldalán azt írta, hogy le fog számolni a helyi dílerekkel, mert „neki már nincs mit vesztenie".